Universitatea dă peste Viitorul, în “optimile” Cupei Ligii

0
173

Sorţii n-au fost tocmai darnici cu Universitea, soţându-i în cale, ieri, în runda inaugurală a Cupei Ligii Adeplast, una dintre cele mai în formă echipe ale acestui start de sezon, Viitorul lui Gică Hagi. Mai mult, ciocnirea, programată într-o singură manşă, va avea loc pe terenul dobrogenilor, la Ovidiu.

Cele două s-au aflat deja faţă-n faţă în acest campionat, nu mai departe de miercurea trecută, când Viitorul a plecat cu toate punctele de pe “Extensiv”, după un succes cu 2-1, mai clar decât o arată scorul.

“Vrem să ne luăm revanşa după rezultatul din campionat”

Managerul general Felix Grigore, reprezentantul Univeristăţii la tragerea la sorţi găduită de sediul LPF, a declarat că alb-albaştrii ţintesc revanşa după rezultatul din Liga I, menţionând că Şttinţa pune preţ pe competiţie, dorind să avanseze în fazele superioare: „Este o echipă care a început bine acest campionat, este neînvinsă. Noi vrem să ne luăm revanşa după rezultatul din campionat şi nu mai este nevoie să aşteptăm returul. Ne dorim cu toţii să avansăm în fazele superioare ale acestei competiţii”, a spus Felix Grigore.

“U” şi Viitorul au mai fost rivale într-un “eliminatoriu” şi în toamna anului trecut, când câştig de cauză au avut alb-albaştrii, 2-1, după prelungiri, pe “Ion Oblomenco”, în optimile de finală ale Cupei României.

Sezonul trecut, Universitatea a părăsit Cupa Ligii încă din runda preliminară (era alt sistem de defăşurare), după 0-1, în deplasare, cu Rapid, în timp ce Viitorul a ajuns până în sferturi, fiind eliminată de Astra, la Giurgiu, scor 1-3.

Programul meciurilor din optimile de finală

FC Viitorul – Universitatea Craiova

FC Voluntari – Astra Giurgiu

Pandurii Tg. Jiu – Dinamo

Concordia Chiajna – FC Botoşani

CSMS Iaşi – CFR Cluj

ACS Poli Timişoara – Petrolul

Partidele se vor desfăşura pe 9 şi 10 septembrie, într-o singură manşă, pe terenul primei echipe. Steaua şi ASA, graţie locurilor 1 şi 2 ocupate în sezonul trecut al Ligii I, nu au participat la tragerea la sorţi, fiind direct calificate în sferturile de finală.