Craioveanul care a accidentat intenţionat o fată vrea pedeapsă mai mică la recurs

0
105

Pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a înregistrat, săptămâna trecută, recursul craioveanului Florin Valeriu Cioacă, tânărul de 19 ani care a lovit intenţionat o fată maşina în dreptul staţiei Peco Mol din Craiova, împotriva deciziei de pe 10 iulie a Curţii de Apel Craiova prin care i s-a menţinut pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat. 

Pe 12 august a.c., pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a înregistrat recursul declarat de Florin Valeriu Cioacă împotriva hotărârii nr. 259/ 10 iulie 2013 a Curţii de Apel Craiova prin care i s-a menţinut pedeapsa primită de la Tribunalul Dolj pentru tentativă de omor asupra Danielei Oţăl. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 28 august.

Reamintim că, pe 17 ianuarie a.c., a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj dosarul în care Florin Valeriu Cioacă, de 19 ani, din Craiova, a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat asupra Danielei Oţăl, de 20 de ani, după ce a lovit-o intenţionat cu maşina la o staţie Peco Mol din Craiova. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Florin Valeriu Cioacă a plecat, pe 8 ianuarie, împreună cu doi prieteni cu maşina marca Mercedes, cu numărul DJ-18-FLS, primită cadou, din cartierul Brestei, unde locuieşte, spre centrul Craiovei, la plimbare. Pe drum s-a oprit în staţia Peco Mol, situată la intersecţia străzilor „Brestei” cu „Maria Tănase”, unde a alimentat autoturismul cu combustibil. La plecare, în timp ce ieşea din staţie intenţionând să se deplaseze spre magazinul „Billa” pe strada „Maria Tănase”, prin faţa autoturismului a trecut partea vătămată Daniela Cristina Oţăl, de 20 de ani, care vorbea la telefon.

«În aceste împrejurări, Cioacă Florin Valeriu a deschis geamul de la portieră şi i-a zis acesteia „ce faci dragă”, partea vătămată nefăcând nici un gest, deşi inculpatul în depoziţia sa a susţinut că i-a adresat injurii. Deşi trebuia să-şi continue traseul pe strada Maria Tănase, în direcţia magazinului Billa, inculpatul, fără un motiv întemeiat, a întors în loc autoturismul, la 180 de grade  şi cu acesta s-a îndreptat spre partea vătămată care se deplasase şi ea circa 10 metri pe trotuar, spre staţia de autobuz din apropierea magazinului Billa. Cu partea stânga faţă a autoturismului inculpatul a lovit-o pe Oţăl Cristina Daniela, a luat-o pe capotă de unde a căzut la pământ, în apropierea roţii stânga faţă. După săvârşirea faptei inculpatul a întors autoturismul din locul în care se afla şi, pentru a se sustrage s-a deplasat cu acesta în direcţia opusă, mai precis în cartierul Brestei unde a abandonat autoturismul pe strada Nectarului», după cum au consemnat anchetatorii în rechizitoriu.

Pe 10 aprilie a.c., judecătorii Tribunalului Dolj l-au condamnat pe Florin Valeriu Cioacă la 4 ani de închisoare cu executare, instanţa aplicându-i şi pedeapsa accesorie privind interzicerea dreptului de a desfăşura activitatea de conducere a unui autovehicul pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale. Cioacă are de achitat 140,85 lei către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi 600 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Decizia ce va fi luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este definitivă.