“U” Craiova vs Anderlecht, duel posibil în turul 3 al Conference League

0
495

Dacă va trece de albanezii de la KF Laci şi se va califica în turul 3 preliminar al Conference League, Universitatea Craiova va juca împotriva faimoasei formaţii belgiene Anderlecht Bruxelles. Primul meci s-ar disputa pe “Ion Oblemenco”, pe 5 august, iar returul în capitala Belgiei, pe 12 august.

Ştiinţa putea întâlni Anderlecht în finala Cupei UEFA 1983, când Craiova Maxima a fost eliminată în semifinale de Benfica Lisabona, formaţie care avea să piardă în ultimul act în faţa belgienilor.

Înfiinţată în 1908, Anderlecht Bruxelles este cea mai de succes formaţie belgiană din istorie. Are 34 de titluri naţionale, ultimul în 2017, are 9 Cupe ale Belgiei, a jucat două semifinale ale Cupei Campionilor Europeni, una pierdută în faţa Stelei, în 1986. Alb-violeţii au cucerit Cupa UEFA în amintita ediţie din 1983, dar şi Cupa Cupelor în două rânduri, în 1976 şi 1978, ani în care şi-a trecut în palmares şi Supercupa Europei.

Antrenorul lui Anderlecht este fostul mare internaţional belgian, căpitan al naţionalei „dracilor roşii” şi al lui Manchester City, Vincent Kompany.

Lotul belgienilor este cotat la 99,3 milioane de euro. În vara aceasta au fost aduşi: belgianul Benito Raman, transferat de la Schalke 04, pentru 3 milioane de euro, atacant, mijlocaşul ofensiv spaniol Sergio Gomez, de la Borussia Dortmund, pentru 2,5 milioane de euro, mijlocaşul ghanez Majeed Ashimeru, de la RB Leipzig, pentru 1,5 milioane de euro, fundaşul Wesley Hoedt, fost la Lazio şi Southampton, cotat la 4 milioane de euro.

Alţi jucători importanţi, atacantul ghanezo-belgian Francis Amuzu, veteranul mijlocaş israelian Lior Refaelov, internaţionalul suedez Isaac Thelin. Cei mai bine cotaţi jucători sunt: mijlocaşul belgiano.ghanez Albert Sambi Lokonga – 12 milioane de euro, portarul belgian mijlocaşul belgian Yari Verschaeren – 11 milioane de euro, Van Crommbrugge, la 6 milioane de euro.

Casa celor de la Anderlecht este celebra arenă Constant Van den Stock, care din 2019 se numeşte Lotto Park.