Polonezii de la Pesa vor livra 17 tramvaie în Craiova

1
1147

Astăzi a fost semnat contractul pentru achiziţia unui număr de 17 tramvaie, în cadrul proiectului „Achiziție de mijloace de transport public – tramvaie”.  Valoarea aferentă activităţilor UAT Muncipiul Craiova este de 202.349.385 lei din care 170.049.386 lei, valoare totală eligibilă, iar diferenţa, valoarea TVA neeligibilă aferentă cheltuielilor eligibile.  Din valoarea totală eligibilă,  144.542.977 lei, valoare eligibilă nerambursabilă FEDR; 22.106.420 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă buget de stat şi 3.400.987 – cofinanţarea eligibilă a beneficiarului. Polonezii de la Pesa vor livra cele 17 tramvaie în Craiova, în termen de 24 de luni, mai exact până la jumătatea anului 2023.

Ministerul Dezvoltării a anunţăt luna trecută finalizarea procedurii de achiziţie publică pentru 17 tramvaie destinate transportului public din municipiul Craiova. Finanțarea proiectului, în valoare de 156.400.000 lei este asigurată de MDLPA, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

”În următorii  patru ani vrem ca tot parcul auto al Craiovei să fie schimbat, ma refer la autobuze, plus alte proiecte pe fonduri europene pe care vrem să le facem pentru dezvoltarea transportului şcolar, dar iată că vin şi aceste 17 tramvaie, care sunt vitale pentru transport în municipiul Craiova. În afara de cele 17 tramvaie, care vin din acest contract, ne propunem ca pe fonduri europene să mai facem o licitaţie pentru alte 5 tramvaie, atunci am putea spune ca avem acoperit tot necesarul municipiului Craiova”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, în cadrul unei conferinţe de presă prilejuite de semnarea contractului pentru tramvaie, din cadrul proiectului „Achiziție de mijloace de transport public – tramvaie”. 

     

   Alături de edilul Craiovei, la conferință a mai participat și o parte din conducerea fabricii Pesa din Polonia: preşedintele Pesa –  Krzysztof Zdziarski ; director de vânzare – Piotr Szarafinski şi reprezentant Pesa în România –  Hanna Wisniewska-Sîrbu.

Caracteristici:
– Lungime totală: 27,00 m;
– Înălţime totală exterioară: 3,60 m (fără echipamentele de pe acoperiş şi pantograful);
– Înălţime totală interioară: 2,10 m;
– Lăţimea totală: max. 2,40 m;
– Înălţimea podelei în zona uşilor de acces: max. 350 mm de la nivelul şinei;
– Podea 100% coborâtă pe toată suprafaţa destinată pasagerilor, fără trepte şi înclinări pe lungime de max. 18%;
– Capacitatea de transport totală: 218 locuri, din care 58 pe scaune fixe, nerabatabile, plus vatmanul;
– Viteza maximă de deplasare: 70 km/h, limitată cu dispozitive de limitare la 50 km/h;
– Patru uşi duble şi două uşi simple;
– Echipare cu sisteme de încălzire, ventilaţie şi condiţionare a aerului;
– Echipare cu sistem de ticketing şi sistem GPS/management, compatibile cu sistemele existente la operatorul R.A.T. SRL;
– Echipare cu sistem de supraveghere video la interior şi exterior (10 camere).

1 COMENTARIU

Comments are closed.