“U” Craiova încearcă să spargă şi “complexul Botoşani”

0
262

FC Botoşani – Universitatea Craiova

Stadion: „Municipal”, Botoşani, azi ora 19.30

FC Botoşani: Pap – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – Papa, Florescu – Ashkovski, Ofosu, Keyta – Dugandzic. Antrenor: Marius Croitoru. Rezerve: Hankic – Patache, Holzmann, Ebenhofer, Baxevanos, Babunski, Fili, Câmpanu, Rodriguez.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, Acka, Bancu – Mateiu, Nistor, Cicâldău – Ivan, Mihăilă, Koljic. Antrenor: Cristiano Bergodi. Rezerve: L. Popescu – Vătăjelu, Cosic, Qaka, Ivanov, Baiaram, Bărbuţ, Niţu.

Arbitru: Radu Petrescu.

Universitatea Craiova are nevoie de victorie la Botoşani, pentru a fi sigură că joacă în ultima etapă cu titlul pe masă, în Bănie, cu CFR Cluj. Plecând de la premisa că formaţia lui Dan Petrescu va câştiga ambele meciuri, cu FCSB şi FC Botoşani, mai ales că va întâlni nişte adversari lipsiţi de motivaţie. Indiferent ce va face în penultima etapă, la Giurgiu, trupa lui Bergodi ar avea certitudinea unui meci decisiv, contra campioanei. Dacă pierde la Botoşani, Ştiinţa va fi sub mare presiune, fiindcă i-ar trebui victorie la Giurgiu pentru a mai avea şansa unui duel pe viaţă şi pe moarte, la potou. Dacă remizează în Moldova, Universitatea trebuie să reuşească minim un rezultat de egalitate şi pe terenul Astrei. Aşadar, calculele se simplifică mult cu un succes la Botoşani, dar acolo Ştiinţa nu a câştigat niciodată. După 7 înfrângeri la rând, 6 în campionat şi una în Cupa României, Craiova a reuşit un rezultat de egalitate, 1-1, chiar în acest sezon, cu Cornel Papură pe bancă. În meciul de acum un an, Golofca deschidea scorul în primul minut, iar Bancu egala, până la pauză, oltenii venind după meciul de la Atena, din Europa League.

Bergodi: “Botoşani este o echipă care are şi viteză, dar şi gabarit”

Antrenorul Univesităţii Craiova, Cristiano Bergodi, apreciază că adversarul azi este unul dificil şi consideră că meciul va fi unul spectaculos, ambele formaţii fiind preocupate să joace ofensiv. „Va fi un meci foarte greu, pentru că Botoşani este o echipă foarte bună, care a demonstrat că joacă un fotbal plăcut şi un teren greu de jucat, pentru că niciodată Craiova nu a câştigat acolo. Eu cred că va fi un meci frumos, fiindcă Botoşaniul joacă fotbal şi mie îmi place mult această echipă. Botoşani este o echipă care are şi viteză, dar şi gabarit, forţă, joacă bine, are trasee bine rodate şi ne va fi greu, dar despre aspectele tactice nu vorbesc în presă” a declarat tehnicianul italian.

Bergodi nu crede că palmaresul dezastruos al Craiovei la Botoşani, cu 7 eşecuri şi un egal, va conta în duelul următor şi ia în calcul doar valoarea adversarului: „Nu e o presiune în plus faptul că nu am câştigat acolo, e numai statistică. Meciul e greu pentru că Botoşani e o echipă bună, nu pentru că nu am câştigat acolo niciodată. Dar fiecare meci are istoria lui, nu e aşa important că nu am câştigat acolo. Noi suntem motivaţi”.

Antrenorul italian este convins că abia derby-ul din ultima etapă, Craiova – CFR, va decide soarta titlului: „Nu ştiu în acest moment dacă e un avantaj dacă e mai bine să joci înainte sau după contracandidata la titlu, presiune este pe ambele echipe, nu mă interesează mult acest aspect, fiindcă am văzut că jucătorii mei sunt în priză, sunt motivaţi. Sigur, sunt emoţiile care intervin pe parcursul meciului, dar acestea sunt pentru fiecare echipă, e foarte important ca băieţii care intră pe teren să şi le controleze. Noi trebuie să ne focusăm pe ce facem noi, să stăm modeşti, umili, să jucăm şi să câştigăm. Nu ar trebui să conteze pentru moralul echipei dacă va câştiga CFR contra FCSB, fiindcă rămânem la mâna noastră dacă noi vom câştiga meciul nostru. În acest moment, meciul de la Botoşani este cel mai important pentru noi, fiindcă este primul, dar nu este decisiv. Eu cred că decisiv va fi ultimul” .

Antrenorul Craiovei a ales să nu-i dea o replică lui Dan Petrescu, oomologul de la CFR care a spus că jocurile sunt făcute pentru ca Universitatea să ia titlul: „Nu comentez, nu vreau să pierd energie mentală pentru a-i răspunde un coleg pe care-l stimez foarte mult şi un antenor foarte bun. Nu mă interesează ce a spus, nu e un pericol ce declară cineva. Pe mine mă interesează să fie jucătorii mei pregătiţi foarte bine pentru meciul de la Botoşani”.

Croitoru: “Craiovenii se tem de noi”

Antrenorul lui FC Botoşani, Marius Croitoru, spune că Universitatea Craiova,are un real complex la Botoşani şi că oltenii se tem de echipa sa.

„Este un meci între două echipe bune ale campionatului. Craiova vrea să câştige ca să fie în lupta pentru titlu, noi vrem să rămânem în lupta pentru locul 3, există toate premisele pentru a fi un meci frumos. În tur am fost puşi într-o situaţie dificilă, fiindcă am jucat la două zile după meciul cu CFR, eram obosiţi, dar şi aşa am avut o evoluţie bună, puteam pleca de pe Ion Oblemenco cu un punct. Avem acest atu, această statistică de partea noastră, se tem de noi, se tem Botoşani şi sperăm să fructificăm acest atu. Avem jucători buni de la mijloc în sus, la fel ca şi ei. Craiova are un antrenor incredibil de bun, care ştie tactica apărării şi făcându-i să se apere pe jucătorii ofensivi, echipa a devenit mai puternică. Victoriile repetate le-au dat încrede că pot câştiga titlul. Nu e nicio favorită nici în acest meci şi nici la campionat. Şi aşa va fi şi cu lupta pentru locul 3” a spus Croitoru.