Craiova: Întâlnire cu organizatorii de competiții sportive la sediul IJJ Dolj

0
264

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, s-a desfăşurat, astăzi, întâlnirea cu reprezentanţii G.J.Mb. Craiova, I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj, Poliţia Locală Craiova şi Dăbuleni, A.J.F. Dolj, organizatorii de competiţii sportive, responsabilii de ordine şi siguranţă publică din cadrul cluburilor sportive şi reprezentanţi ai societăţilor de pază, în vederea analizării activităţilor derulate în sezonul competiţional 2017 – 2018, prezentarea de bune practici şi asigurarea continuităţii colaborării pe timpul desfăşurării sezonului competiţional 2018 – 2019.

În cadrul acestei întâlniri a fost stabilit un set de reguli şi măsuri pe care organizatorii competiţiilor sportive şi responsabilii de ordine şi siguranţă publică din cadrul cluburilor sportive trebuie să le adopte pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi a violenţei cu ocazia jocurilor şi competiţiilor sportive, în vederea prezervării unui climat de ordine şi siguranţă civică necesar derulării în condiţii de normalitate a acestor competiţii.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj, în cooperare cu celelalte structuri cu atribuţii din cadrul M.A.I., şi-a adaptat acţiunile în funcţie de cerinţele impuse de Legea 4/2008 urmărindu-se ca relaţionarea cu organizatorii de competiţii sportive să fie benefică în special pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a manifestărilor sportive.

 De asemenea, după cum anunță reprezentanții unității, cadrele I.J.J. Dolj desfăşoară acţiuni de informare în scopul dezvoltării spiritului civic, a fairplay-ului şi a comportamentului non-violent în rândul tinerilor atât prin programele proprii derulate la nivelul unităţii, cât şi în baza parteneriatelor educaţionale încheiate cu instituţii de învăţământ preuniversitar din mun. Craiova şi judeţul Dolj.