A doua ședință de guvern, programată pentru ora 13.00

0
230

De dimineață încă nu era disponibilă agenda ședinței de guvern programată să înceapă la ora 13.00Potrivit legii, în perioada vacanței parlamentare, executivul poate emite ordonanțe simple, în domenii care nu fac obiectul legilor organice. Printre domeniile care nu fac obiectul legilor organice se numără: fondurile europene, agricultura, sănătatea, transporturile, finanţele, afacerile interne, cultura şi comunicaţiile.  Guvernul este abilitat să proroge sau să modifice unele termene din actele normative cu putere de lege.

De asemenea, Executivul poate emite ordonanțe de urgență doar în perioada în care Parlamentul se află în sesiune. Astfel, astăzi este și ultima zi în care guvernul mai poate aproba o ordonanță de urgență, pentru că tot astăzi se încheie oficial și sesiunea extraordinară a Parlamentului, conducerea Senatului reunindu-se și ea la ora 18.00.

La ședința de guvern de marți, s-a speculat că ar fi existat posibilitatea adoptării unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea.