Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj: „Drumul expres Craiova – Piteşti – unul dintre pilonii pe care se va baza dezvoltarea economică a Olteniei”

0
151

Se întrevede o speranţă în ceea ce priveşte Autostrada Craiova-Piteşti, transformată peste noapte într-un drum expres… Recent, Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a eliberat, la solicitarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), certificatul de urbanism pentru proiectarea şi construirea primului tronson al drumului expres Craiova – Piteşti, documentul fiind semnat  de către preşedintele instituţiei, Ion Prioteasa.

prioteasa
Ion Prioteasa

În acest context, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a salutat lansarea demersurilor necesare pentru realizarea acestei importante artere rutiere şi a reafirmat întreaga susţinere a administraţiei judeţene pentru implementarea proiectului. „Îmi face o deosebită plăcere să anunţ că, zilele trecute, am semnat certificatul de urbanism eliberat Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care va obţine, pe baza lui, avizele necesare construirii drumului expres Craiova – Piteşti, pe porţiunea care traversează Doljul. În judeţul nostru, vorbim despre un tronson cu lungimea de aproape 18 kilometri, care va începe din centura de nord a municipiului Craiova, continuând pe teritoriile administrative ale comunelor Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti, până la limita cu judeţul Olt…”, a subliniat şeful administraţiei judeţene.

„Investitorii capabili să creeze locuri de muncă stabile au nevoie de mijloace rapide”

autostradaPreşedintele Consiliului Judeţean Dolj a vorbit şi de Aeroportul Internaţional Craiova, care alături de acest drum expres ar putea constitui baza unei dezvoltări economice consistente. „Alături de lansarea de către CNAIR a procedurilor pentru atribuirea contractelor de proiectare şi execuţie, obţinerea certificatului de urbanism reprezintă un prim pas important în realizarea acestei artere rutiere esenţiale pentru Dolj şi pentru întreaga regiune. De aceea, vreau să salut cu toată căldura iniţiativa Guvernului României şi a companiei, precum şi iniţierea demersurilor pe care le implică materializarea ei.  De altfel, în ceea ce priveşte infrastructura de transport, viitorul drum expres Craiova – Piteşti va constitui, împreună cu aeroportul internaţional, obiectiv aflat sub autoritatea CJ Dolj, unul dintre pilonii pe care se va baza dezvoltarea economică a Olteniei. Investitorii capabili să creeze locuri de muncă stabile au nevoie de mijloace rapide prin care să-şi aducă aici specialiştii, au nevoie de mijloace eficiente prin care să poată transporta de aici producţia către pieţele de desfacere, iar noua şosea va asigura completarea coridorului rutier care leagă Craiova, prin Piteşti şi Bucureşti, de cel mai mare port al României, cel de la Constanţa”, a precizat Ion Prioteasa.

„Vom sprijini acesată investiţie”

autostrada 1Şeful administraţiei doljene a dat toate asigurile în ceea ce priveşte sprijinul acordat pentru a duce la bun sfârşit acest proiect, mult dorit de toţi oltenii şi nu numai. „Doresc să asigur, încă o dată, că administraţia doljeană îşi va da concursul cu toată deschiderea şi va sprijini această investiţie, pentru ca proiectul construirii drumului expres să poată fi implementat în cel mai scurt timp. În egală măsură, îmi exprim speranţa că şi circuitul pe care îl presupune emiterea avizelor necesare de către entităţile implicate va fi parcurs cu celeritate, astfel încât CJ Dolj să poată elibera cât mai curând autorizaţia de construire“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa.