Tabără la Mănăstirea Tismana pentru copiii români din diaspora

0
392

Mănăstirea Tismana, din judeţul Gorj, găzduieşte, în perioada 12-21 iulie, Tabăra internaţională de tradiţie şi spiritualitate, pentru 50 de copii – 35 ai românilor din diaspora şi 15 din ţară. Tabăra este organizată de Mitropolia Ortodoxă a Europei Occidentale şi Meridionale, în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

„Proiectul vine în întâmpinarea necesităţii de a oferi copiilor români din diasporă posibilitatea de a intra în contact cu tradiţiile şi identitatea culturală, lingvistică şi religioasă a părinţilor lor şi de a trăi timp de două săptămâni în ţara de origine. Tabăra oferă copiilor posibilitatea să desfăşoare activităţi într-un spectru foarte larg. Sunt propuse diverse ateliere: ateliere de icoane, linogravură, teatru, dans, muzică, limba română etc.”, au precizat organizatorii. De asemenea, copiii vor vizita Peştera Sfântului Nicodim şi alte obiective turistice din împrejurimi, vor dobândi cunoştinţe despre tradiţiile româneşti şi despre credinţa strămoşească prin intermediul catehezelor, al excursiilor şi drumeţiilor.

Tabăra internaţională de tradiţie şi spiritualitate este organizată de Mitropolia Ortodoxă a Europei Occidentale şi Meridionale la Mănăstirea Tismana în fiecare vacanţă de vară, începând cu anul 2006.