Grecia primeşte cei mai mulţi migranţi, Germania – cele mai multe cereri de azil

0
328

Grecia este ţara din Uniunea Europeană care a înregistrat în perioada ianuarie-mai cei mai mulţi migranţi, arată un raport publicat luni de Frontex, agenţia europeană pentru controlul frontierelor, citat de DPA.

Fluxul de imigranţi în Grecia, inclusiv pe la frontiera terestră cu Turcia, a crescut cu 90% faţă de perioada corespunzătoare din 2017 şi a ajuns astfel la 19.800 de persoane. Pe locul al doilea se află Italia, cu 13.450 de sosiri, dar în scădere cu 77% faţă de anul trecut; urmează Spania cu 8.200, ceea ce reprezintă o creştere de 59%.

DPA transmite şi date de la Biroul European de Sprijin pentru Azil (EASO): în Uniunea Europeană, numărul de cereri de azil a scăzut anul trecut cu 44%, la 728.470. Mult peste această medie se situează Germania, care a înregistrat 222.560 de cereri, cu 70% mai puţine decât în 2016. Cele mai multe cereri din totalul de 1,3 milioane au fost depuse de cetăţeni din Siria, Irak şi Afganistan. În datele EASO sunt incluse şi cele din Elveţia, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, care nu sunt membre ale UE.

Conform convenţiei de la Dublin, refugiaţii trebuie să se înregistreze în prima ţară din Uniunea Europeană în care ajung. (Sursa: Agerpres)