CS Universitatea îşi linişteşte fanii în privinţa palmaresului: „Nu a plecat niciodată de acasă!”

0
361

După ce au apărut unele ştiri cu privire la o eventuală atribuire a palmaresului Ştiinţei de către Curtea de Apel Timişoara, clubul Universitatea Craiova a simţit nevoia să facă unele precizări. Astfel, cei de la CS Universitatea Craiova spun că instanţa de la Timişoara a hotărât practic că nu poate constata dacă palmaresul Ştiinţei este la clubul de drept public CS Universitatea, şi cu atât mai puţin poate hotârî al cui este palmaresul. Oficialii din Bănie spun că după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât deja că marca „Universitatea Craiova” şi stema cu leul sunt ale CS Universitatea Craiova, acest proces de la Timişoara a devenit practic inutil, mai ales că palmaresul nu este ceva palpabil. Oricum, şi procesul de la Timişoara va avea continuare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Iată comunicatul clubului din Bănie: „Pentru o mai bună înţelegere a procesului de la Curtea de Apel Timişoara, facem următoarele precizări: Clubul Sportiv Univeristatea Craiova de drept public a sesizat instanţa printr-o cerere să se pronunţe asupra existenţei palmaresului în patrimoniul său. Instanţa a respins această cerere fără a hotărî dacă acesta îi aparţine sau nu, aşa cum Înalta Curte de Casaţie l-a folosit ca argument pentru a stabili că stema cu leul aparţine Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Pentru a exemplifica, este ca şi cum o persoană, să spunem „Adrian Vasile” merge la instanţă pentru a obţine o hotărâre din care să reiasă că este acea persoană. Instanţa îi va respinge cererea îndrumându-l către evidenţa populaţiei, dar fără a se pronunţa dacă este sau nu acea persoană. Ţinem să precizăm că această hotărâre este cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde va urma să fie dată decizia finală. Nu în ultimul rând societatea lui Adrian Mititelu înscrisă în Liga a IV-a  Dolj nu are nicio calitate în acest dosar. Nu ne-am judecat cu niciuna dintre societăţile lui acestea neavând cum să ridice pretenţii asupra palmaresului istoric, aşa cum de altfel Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât. Leul este acasă, iar palmaresul nu a plecat niciodată!”

Badea: „ÎCCJ a recunoscut deja că marca şi stema sunt ale CS Universitatea Craiova”

Directorul general Ştiinţei, Ovidiu Costeşin, a precizat că nu-şi face nicio grijă în privinţa palmaresului: „Procesul este intentat chiar de Clubul Sportiv condus de Pavel Badea şi nu este vorba de o decizie în privinţa palmaresului, instanţa nu se pronunţă al cui este palmaresul, ci doar a fost solicitată să constate ceva. Oricum, echipa lui Mititelu nu are nicio treabă cu acest proces, deci instanţa nu poate să-i acorde ceva sau nu”.

Preşedintele Marcel Popescu este linişitit în privinţa deciziei de la Timişoara: „În momentul când s-a dat decizia definitivă cu marca şi leul, pe care Universitatea Craiova le-a câştigat, atunci acest proces a devenit inutil. S-a respins doar o cerere, instanţa era chemată să spună că Universitatea Craiova este Universitatea Craiova, este ca şi cum eu aş cere instanţei să-mi dea dreptate că mă numesc Marcel Popescu. Nu a câştigat nimeni nimic, cu atât mai puţin Adrian Mititelu, care nu are nicio legătură cu acest proces. Tot ce se spune în acest sens sunt nişte diversiuni. Ia să pună Mititelu numele Universitatea Craiova şi stema originală cu leul, să vedem ce i se întâmplă!”

Pavel Badea, fostul jucător al Ştiinţei şi directorul CS Universitatea Craiova, club de drept public, spune că procesul cu marca şi stema a fost de fapt cel decisiv în privinţa palmaresului: „Sincer, după ce am primit în justiţie numele şi sigla, acest proces nici nu mai avea sens, fiindcă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a recunoscut deja că marca şi stema sunt ale CS Universitatea Craiova. Nu poţi avea numele şi stema şi să nu ai palmaresul, care nu este ceva palpabil. Dar şi aşa, la Înalta Curte ni se va da dreptate şi în acest caz, sunt convins de asta. Oricum, Mititelu nu a câştigat nimic, fiindcă el oricum nu este amestecat în acest proces”.