Craioviţa Nouă şi George Enescu, fără apă din cauza unei avarii de proporţii

0
411

O avarie de proporţii la o conductă ce aparţine Companiei de Apă Oltenia (CAO), apărută pe bulevardul Tineretului, vis-a-vis de centrul comercial Kaufland, a închis, ieri, traficul rutier şi a lăsat fără apă rece şi caldă tot cartierul Craioviţa Nouă şi o parte din George Enescu. Echipele de intervenţie au muncit toată ziua încercând să dea de cap problemei, aceasta fiind „cea mai mare avarie din ultima vreme”, după cum a precizat directorul tehnic al CAO.  În plus, tot ieri, un alt „crater” a apărut în asfalt, la intersecţia străzilor Râului cu Bucovăţ. Din cauza ploilor puternice din ultimele zile, care au spălat nisipul de sub asfalt, acesta s-a rupt, tot Compania de Apă Oltenia fiind cea care va remedia problema, după cum au anunţat reprezentanţii societăţii.

Locatarii din cartierul craiovean Craioviţa Nouă, dar şi o parte din George Enescu, au rămas, ieri, pe tot parcursul zilei, fără apă rece şi caldă, din cauza unei avarii de proporţii care a apărut la o conductă de apă, vis-a-vis de  supermarketul Kaufland. Mai mult, pentru ca angajaţii Companiei de Apă Oltenia să poată lucra cu toate utilajele, a fost închisă şi circulaţia în zonă, pe bulevardul Tineretului către Calea Severinului, astfel că traficul a fost îngreunat toată ziua. Reprezentanţii CAO au anunţat printr-un comunicat faptul că „în vederea remedierii unei avarii produse în reţeaua de distribuţie, în zona bulevardului Tineretului, S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. anunţă sistarea temporară a furnizării apei potabile în cartierele Craioviţa Nouă şi George Enescu, în data de 18.06.2018, între orele 10:00 şi 20:00. Compania de Apă Oltenia S.A, prin laboratoarele de analiză a apei potabile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcţiune a retelei de ditribuţie a apei potabile”. Avaria a fost mai gravă decât se aşteptau angajaţii Companiei, astfel că au fost aduse în zonă toate echipele disponibile, pentru a nu ţine oamenii mai mult timp fără apă, după cum ne-a declarat Alin Şuiu, director tehnic al Companiei de Apă Oltenia: „Avaria din cartierul Craioviţa Nouă este cea mai mare pe care am avut-o în ultimul timp. Este vorba de o conductă mare de apă rece, din oţel, care s-a fisurat, fiind foarte ruginită. Ca să intervenim, a trebuit să oprim apa la întreg cartierul. Lucrăm deja de câteva ore, cu toată secţia, şi nu reuşim să îi dăm de cap. Conducta este deteriorată pe mai mulţi metri şi este nevoie să înlocuim tot tronsonul, care este destul de mare. Încercăm să remediem situaţia până în această seară (n.r.-aseară), astfel încât locuitorii acestui cartier să reprimească apă rece”

S-a rupt asfaltul pe „Râului”, din cauza ploilor

Mai mult decât atât, şi efectele ploilor abundente din ultimele zile s-au făcut văzute tot ieri, un „crater” ivindu-se în asfalt, la intersecţia străzilor Râului cu Bucovăţ. Zona a fost împrejmuită cu marcaje rutiere de atenţionare, care să-i ferească pe şoferi să rămână blocaţi cu maşinile, iar după cum au precizat autorităţile, tot în sarcina Companiei de Apă Oltenia revine remedierea problemei. „Pe strada Râului este o problemă de canalizare. Din cauza ploilor din ultima vreme, apa a crescut în canalul colector, iar când s-a întors pe retur a spălat pământul de sub carosabil. Drept urmare, asfaltul s-a lăsat. Am trimis acolo toată echipa de la Canal. Facem o intervenţie puţin mai complicată, în sensul că am introdus o cameră video pe traseul canalizării ca să putem vedea cum se prezintă pe o distanţă mai mare. În funcţie de ce vom găsi acolo, vom decide cum vom proceda. În acest moment, se lucrează la acest lucru şi încercăm să terminăm până în această seară (n.r.-aseară)”, a mai precizat Alin Şuiu.