La Liceul “Voltaire” din Craiova s-a inaugurat Biblioteca Franceză

0
514

Astăzi, la Liceul “Voltaire” din Craiova a avut loc inaugurarea oficială a Bibliotecii Franceze, prin donarea mai multor volume de cărţi, cu sprijinul  “Lions Clubs Internaţional”, prin District 124 România, organizaţia care a sponsorizat evenimentul. S-au triat în jur de 1.000 de volume în limba franceză, un ajutor fiind oferit de studenţii Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Craiova.

Moment de gală, astăzi, la Liceul “Voltaire” din Craiova, când a fost inaugurată, oficial, Biblioteca Franceză a instituţiei de învăţământ preuniversitar, prin sprijinul “Lions Clubs Internaţional” – District 124 România, care a fost şi sponsorul acestui proiect. A fost prezentă şi o delegaţie franceză, care s-a alăturat elevilor şi cadrelor didactice din unitatea şcolară. “Ne bucurăm că avem această ocazie, de a inaugura o astfel de Bibliotecă. Nu puteam face acest lucru, fără sprijinul “Lions” şi al Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova”, a precizat prof. Dorina Popi, director al Liceului “Voltaire”, membră, pe lângă clubul din Craiova al “Lions” şi al celui din Bucureşti – “Phoenix”.

Un efort deosebit

Inaugurarea Bibliotecii s-a făcut prin efortul soţilor Marc şi Martine Melguene,  (FOTO – stânga)care s-au ocupat de strângerea de cărţi. “Mă bucur că sunt , astăzi, la această ceremonie, prima după doi ani de pandemie. La “Voltaire” se face performanţă, iar rezultatele obţinute aici au depăşit şi graniţele României. Este nevoie de o asemenea şcoală. Sprijinul Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova a fost extraordinar. Dar, să nu-i uităm pe soţii Melguene, fără de care nu se putea realiza programul”, a spus Pompilia Szellner, guvernator al District 124 România din cadrul “Lions”, membră a clubului din Craiova. Merită citaţi şi studenţii, cei care, timp de o săptămână, au triat mai bine de 1.000 de volume, pe care le-au aşezat pe rafturi: Andreea Maria Boca, Ana Maria Ene, Alexandra Maria Gîtan, Mihaela Elisabeta Matei, Mădălina Georgiana Pătru.