“Şcoala Siguranţei Tedi”

0
327

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj derulează, pe parcursul acestui an şcolar, activităţi de informare şi prevenire în cadrul Programului ”Şcoala Siguranţei Tedi”, ajuns la a VI-a ediţie.

Acest program naţional de educaţie, implementat de Poliţia Română, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei și Cercetării și Maspex România, se adresează elevilor de clasa a I-a şi are ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de siguranță a acestora, care se confruntă cu numeroase pericole în drum spre școală, la școală, acasă, în timpul vacanțelor şi chiar în mediul online.

În Dolj, în program s-au înscris 93 de cadre didactice. Elevii sunt informați cu privire la potenţialele pericole şi le sunt oferite soluţii prin metode educative specifice vârstei lor. În cadrul proiectului sunt organizate ore de informare preventivă şi discuţii interactive, de interes pentru copii, pe teme privind siguranţa în diverse contexte.

Până în prezent, au fost desfăşurate 60 de activităţi în cadrul proiectului, majoritatea fiind derulate prin intermediul platformelor de învățare online, la care au participat peste o mie de elevi din Craiova și din județ.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Copiii au discutat cu copiii despre măsuri de prevenire pe diverse teme: siguranţă rutieră, siguranţa în şcoală, pe stradă și în mediul online, comportamentul preventiv în situaţii de risc şi modul de apelare al numărului de urgenţă 112. Activitățile vor continua până la sfârşitul anului şcolar şi în celelalte şcoli înscrise în program.