Un minus de 35 milioane de lei, în bugetul Craiovei

0
143

Bugetul Craiovei are, în acest moment, un minus de 35 milioane de lei. Această diferenţă provine de la persoanele juridice şi fizice, care au profitat de prorogarea termenului la data de 30 iunie şi nu şi-au mai achitat taxele în cursul lunilor martie, aprilie şi mai.

Faţă de perioada identică a anului trecut, încasările au scăzut cu 35 milioane de lei, ceea ce înseamnă foarte mult, enorm. Sperăm să se regăsească această diferenţă în luna iunie, pentru că termenul de 31 martie este prorogat la 30 iunie. Dar am făcut solicitări şi către Ministerul Finanţelor, personal am trimis o adresă şi către primul ministru, în care solicităm să se ia măsuri de reglementare, în sensul de rectificare pozitivă a bugetului. În situaţia în care vom încasa aceşti bani, să se facă o regularizare şi să ni se oprească din lunile următoare”, a precizat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Scăderea încasărilor la buget a făcut ca unele investiţii locale să fie reprogramate. „Mergem cu investiţiile aproape pe relanti, în sensul că am mers doar cu investiţiile deja începute şi aproape de finalizare. Avem pregătite foarte multe investiţii, pe care urmează să le pornim. Sunt la nivel de autorizaţie de construire, decât să le dăm ordin de începere a lucrărilor. Săptămâna trecută am dat drumul la execuţia esplanadei din cartierul Lăpuş şi vom da drumul la alte străzi şi investiţii, pe măsură ce lucrurile intră în normalitate”, a mai spus primarul Craiovei.