Proiecte de peste 150 milioane euro, contractate de Primăria Craiova

0
257

Primăria Craiova a depus proiecte şi a atras o finanţare europeană de peste 100 milioane de euro, ceea ce reprezintă o treime din totalul fondurilor UE de care a beneficiat judeţul Dolj. Conducerea ADR Sud-Vest Oltenia a apreciat că acest ritm de atragere a banilor europeni a fost unul foarte bun pentru municipalitate.

La nivelul judeţului Dolj, s-au semnat 200 de contracte, în valoare de 312 milioane de euro. Primăria Craiova a depus 24 de proiecte, mai este unul singur care se află în contractare la Ministerul Dezvoltării şi aşteptăm, din moment în moment, să ne anunţe că s-a semnat şi acela. Municipiul Craiova a beneficiat, în urma proiectelor depuse, de o finanţare de 154 milioane de euro, care reprezintă o treime din totalul proiectelor depuse la nivelul judeţului Dolj”, a declarat directorul ADR Sud-Vest Oltenia, Marinela Bogheanu, luni, la semnarea a încă două proiecte de finanţare europeană, achiziţia a 30 de autobuze electrice şi reabilitarea Grădiniţei cu program prelungit Phoenix.

Până în prezent, la nivelul regiunii Oltenia, s-au semnat 641 de contracte, în valoarea de 1,64 miliarde de euro. Ultimul contract semnat a fost cel pentru finanţarea Spitalului regional, cu o valoare de 591 milioane de euro.