Întrevederea premierului Sorin Grindeanu cu comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager

0
80

sorin-grindeanu-465x390Premierul Sorin Grindeanu a subliniat întreaga disponibilitate a Guvernului de a aprofunda dialogul cu Comisia Europeană, inclusiv pe teme privind mediul concurenţial, cu prilejul întrevederii pe care a avut-o astăzi, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

          ”Chiar în ultima perioadă am avut prilejul de a aprofunda acest dialog, în cadrul întrevederilor avute, la Bucureşti, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans. Considerăm important acest dialog, mai ales în perspectiva preluării în 2019 de către România a preşedinţiei Consiliului UE”, a declarat prim-ministrul Sorin Grindeanu.

          Șeful Executivului a salutat iniţiativa Comisiei Europene de modernizare a modului de acordare a ajutorului de sta, dar şi propunerea de directivă referitoare la întărirea rolului, independenţei şi capacităţii autorităţilor naţionale de concurenţă de a acţiona şi de a implementa normele europene în materie de concurenţă.

          La rândul său, comisarul european Margrethe Vestager a apreciat eforturile întreprinse de autorităţile române pe linia îmbunătăţirii mediului concurenţial din România şi a exprimat întreaga deschidere a Comisiei Europene de a colabora cu Guvernul în această direcţie.

 La Palatul Victoria, comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, a avut o întâlnire separată cu ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul Energiei, Toma Petcu, precum şi cu oficiali din ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi din Ministerul Transporturilor. La întâlniri a fost prezent şi preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.