Gelu Vişan, de la „pivniţa” lui Radu Berceanu la cărat poşeta Elenei Udrea

0
136

           gelu-visanA trecut ceva timp, dar cu toate acestea îmi amintesc foarte bine.  Eram prin 1999 şi scriam pentru ziarul Curentul, eram corespondent local şi încercam să mă acreditez pe la instituţiile publice dar şi pe la partidele politice, cam peste tot de unde puteam să scot ştiri. Aşa am ajuns la sediul organizaţiei judeţene a PD, care îşi avea sediul foarte aproape de biroul meu. PD Dolj fiinţa în actualul sediu al ADR SV Oltenia. M-am dus într-o zi pe săptămână, parcă era joi, iar liderii erau la Bucureşti. L-am găsit acolo în ditamai sediul, odihnându-şi oasele nemuncite pe tânărul Gelu Vişan, ospitalier de altfel, a sărit ca ars, m-a întrebat chiar şi dacă vreau o cafea sau un pahar cu apă. S-a şi speriat puţin a crezut că e şeful”…Eeee, nu era Radu Berceanu. Motivul pentru care tresărise era că  venea “şeful” şi nu îi dusese încă costumele la curăţătorie.

        Biroul lui “nea Radu”, cum îi plăcea să-i spună consilierul personal, de atunci, Gelu Vişan, era unul mare şi spaţios, iar deasupra scaunului directoral din piele se găsea un tabloul mare chiar cu  “şeful”, oriunde stăteai în biroul ăla “şeful” era cu ochii pe tine. Surse din fostul PD povestesc cu zâmbetul pe buze că  nea Radu nu prea s-a priceput la oameni, deşi este un tip extrem de inteligent…Pe Geluţu, cum îl alinta “şeful”  îl întâlneai peste tot. Era la biroul lui Radu Berceanu, era în “pivniţa” lui nea Radu, era la cumpăraturi, făcea diverse comisioane pentru familia Berceanu…dar era şi răsplătit pe măsură. “Cine era domne Gelu ăsta ?…Ce se ştia despre el…decât chestia aia cu fata…ştiti dv, nu mai spun eu….scandalul ăla. Tot nea  Radu l-a salvat şi de pe acolo. Câţi bani a făcut Geluţu nostru cu nea Radu…Și pe soţie la Agenţia de Mediu cine a băgat-o domne ? Directoarea Mateescu nu a fost tot de noi ( n.r PD) pusă acolo ??? Noi îi spuneam lui Radu…mă Radule nu te da pe mâna lui ăsta, că ai să vezi ce neam prost e….dar nici Radu nu ne-a ascultat. Numai că…nici Berceanu nu i-a spus chiar totul…în sufragerie nu l-a primit….Era pe la bucătărie, prin „pivniţă”…dar la întâlnirile ălea importante nu îl lua nici Radu…(n.r Radu Berceanu)”, ne-a precizat un membru PD, cu state vechi, actual membru PNL.

           Nu ştim dacă cu arhiva SIPA, l-a şantajat cuplul Băsescu-Udrea dar cert este că Geluţu l-a trădat şi a făcut-o urât de tot pe fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu, adică, a dat din casă. Tot surse din PD ne spun că banii sunt ochiul dracului şi că Geluţu a făcut fix ceea ce a făcut puiul găinii când a devenit cocoş…Faptul că Elena Udrea şi-a extins afacerile şi pe la Desa, nu este un secret, dar faptul că Geluţu i-a “înfipt prin spate cuţitul aceluia care l-a făcut om mare…” a lăsat urme adânci în memoria colectivă iar colegii săi nu îl pot ierta pentru asta. La capitolul iertare, stă prost de tot, actualul analist politic, Gelu Vişan. Doar să pronunţi cuvântul Vişan în rândul jurnaliştilor şi auzi imediat un ropot de înjurături.  Recent, în mai multe ziare online şi nu numai au apărut câteva declaraţii ale vicepreşedintelui PMP, Ion Groza. Îi descria perfect pe Gelu Vişan…”dator vândut, de la jurnalişti la interlopi”. Vişan nu a schimbat decât….Acum nu îi duce costumele la curăţătorie ministrului Radu Berceanu, ci duce poşeta inculpatei Elena Udrea. A decăzut…am putea să spune, dar aşa  e viaţa…. Gelu Vişan încerca să sugereze celor care nu îl ştiau chiar foarte, că are informaţii importante despre Radu Berceanu….eeee, nu prea au stat lucrurile aşa. A pălăvrăgit despre nu ştiu ce firme, dar fără probe. V-am spus că Vişan doar strângea farfurile din sufragerie, după chef….la cheful propriu-zis nu participa.  Radu Berceanu, în preajma alegerilor locale din 2016,  a spus că “îi rupe picioarele dacă ajunge vreodată la Hotelul Ramada din Craiova”, acolo desfăşurându-se anul trecut dezbaterile electorale. Vişan a evitat pe cât posibil acel loc, evitând astfel şi confruntările electorale.  Aşa că ne este greu să credem că Geluţu al nostru a stat vreodată la masă cu şefa DNA sau cu şefii de la SRI…omul vorbeşte doar după dictare.

Și acum să trecem puţin şi la politică. Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a lansat, în martie 2016, la Craiova, pe Gelu Vişan la Primăria Craiova, alături de alţi doi candidaţi pentru şefia Consiliului Judeţean Dolj – Dan Păloiu şi Ionel Groza. Preşedintele Traian Băsescu le-a spus candidaţilor să pornească la drum cu mentalitatea de învingători şi să-i asigure pe alegători că PMP le va respecta toate drepturile constituţionale. Despre Olguţa Vasilescu, fostul preşedinte a spus zâmbind: „Mulţi  cred, la viaţa lor, că sunt imbatabili”. Bine, le spune fostul şef al statului, pentru că chestia asta este valabilă şi pentru domnia sa…

           Traian Băsescu a scos apoi, din buzunarul de la piept, Constituţia şi le-a cerut candidaţilor să le spună alegătorilor că PMP le va respecta drepturile constituţionale cuprinse la articolele 31,32, 33, 34 şi 35, la care s-a referit punctual. „Să ţineţi minte, de la articolele 31 la 35, sunt numai obligaţii care ţin preponderent de administraţiile locale. (…). Partidul nostru trebuie să fie puţin mai sus decât să se limiteze la a vrea să asfalteze străzi, să tragă apa curentă, să pună canalizare. Astea sunt de la sine înţelese. Sunt nişte drepturi fundamentale ale Constituţiei pe care administraţiile trebuie să le garanteze. Simpla critică a ce nu au făcut cei dinainte este insuficientă pentru a convinge. (…) Argumentele noastre sunt că ştim să îi ajutăm pe cetăţeni să facă proiectele cu care să atragă banii”. Eeee asta cu asfaltarea este tare….mai ales că pe la Craiova bântuie o firmă Delta ACM 93 de pe timpul când doamna Udrea era “patroană” la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Tot atunci, în martie 2016, după ce a terminat de vorbit Traian Băsescu, a luat cuvântul Gelu Vişan, candidatul PMP la Primăria Craiova, care a spus că în programul său de campanie se află retehnologizarea municipiului şi crearea de locuri de muncă, fiindcă municipiul Craiova se află în topul oraşelor cu cel mai ridicat grad al şomajului.  „A doua zi după ce voi fi ales primar, le cer ca în 24 de ore tuturor celor care au fost angajaţi cu carnet de partid să plece. După aceea, scot toate posturile la concurs şi să intre cine merită. (…). Nu despre candidatura lui Gelu Vişan e vorba, ci de a ne recâştiga demnitatea şi mândria noastră de a fi olteni şi să nu ne facem de râs în România. Nu mai vrem să fie Craiova roşie, vrem să fie Craiova cetăţenilor ei, o Craiova fără Olguţa Vasilescu, fără Manda, fără Manda de la RAT, fără nici un pesedist rău. Vom câştiga municipiul Craiova şi o vom trimite pe Olguţa Vasilescu acolo unde îi este locul”, a spus Gelu Vişan, pe scenă, în timp ce oamenii îi cereau banii împrumutaţi.

Ce a făcut Vişan a doua zi ??? Păi nu a mai candidat…. De ce…? Ne-a povestit chiar fostul prefect de Dolj, coleg cu Vişan de partid, Ion Groza…“Vişan e un nenorocit. A dat numai tepe pe aici prin Craiova. Când mă uit la el la televizor cum vorbeşte mi se face greaţă. Pur şi simplu minte cum respiră…”