Bugetarii vor recupera ziua de 2 iunie pe 10 iunie

0
68

iunie-2017Guvernul a decis, ieri, prin Hotărâre, ca ziua de 2 iunie să fie zi liberă, urmând ca aceasta să fie recuperată pe data de 10 iunie sau fracţionat până pe 16 iunie. „Pentru ziua stabilită ca zi liberă, instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 10 iunie 2017 sau se vor prelungi corespunzător timpul de lucru până pe data de 16 iunie 2017, potrivit planificărilor stabilite”, se specifică în Hotărârea Executivului.

Potrivit documentului, nu se acordă zi liberă în 2 iunie pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. De asemenea, nu se acordă zi liberă magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 2 iunie şi nici participanţilor în aceste procese.

Executivul a luat decizia de a da liber bugetarilor pe 2 iunie pentru a se face „punte” între 1 iunie, declarată nelucrătoare, şi zilele de sâmbătă, duminică şi luni, a doua zi de Rusalii, sărbătoare legală.