87 de clădiri au fost incluse în 2017 în Programul privind reducerea riscului seismic la locuinţele multietajate

0
94

Majoritatea-cladirilor-istorice-din-Timisoara-au-un-aspect-care-lasa-de-doritGuvernul a aprobat astăzi, printr-o Hotărâre, Programul de acţiuni pe anul 2017 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu destinaţia de locuinţă multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public.

Programul cuprinde 87 de clădiri, din care 78 de clădiri renominalizate din programul de acţiuni pe anul 2016 şi 9 clădiri nominalizate de Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Judeţean Iaşi.

Pentru 34 dintre aceste clădiri vor fi executate lucrări de intervenţie, iar pentru celelalte se va realiza proiectare de lucrări de intervenţie.

Programul este elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în baza propunerilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi ale consiliilor judeţene, avizate de Comitetul Municipiului Bucureşti, respectiv de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi, ulterior, de Comisia Naţională de Inginerie Seismică.

Fondurile necesare pentru finanţarea cheltuielilor pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare se asigură din bugetul MDRAPFE, în limita alocaţiilor aprobate anual prin Legea bugetului de stat. Suma alocată pentru acest program în anul 2017 este de 25 de milioane de lei.