Victorie dublă pentru Craiova

1
77

Alb-albaştrii s-au impus în meciul de la Slatina şi au fost anunţaţi de FRF că au licenţa de  Liga I

FC Olt Slatina – Universitatea Craiova 0-1 (0-0)

Stadion: „1 Mai”, Slatina, spectatori: 1.500

A marcat: Ganea 47

FC Olt Slatina: Mogoşanu 5 – Bogdanovic 6, Cruşoveanu 6, Gligor 6, Siminic 6 –  Pavel, Ignea 5 (66 Quist) 5, Huţanu 6, Ciobanu 5 (55 Dobrescu) 6, Bancu 5 – Marincău 5 (75 Cuedan) 5. Antrenor: Dan Oprescu

Universitatea Craiova: Brac 7 – Ljubinkovic 7, Patriche 6, Izvoranu 6, Vătăjelu 7 – Ganea 7 (80 Ivan) 7, Ionescu 6 (44 Pătraşcu) 6, Precup 6 – Varga 6, Ferfelea 7, Curelea 6. Antrenor: Gabi Balint

Arbitri: Denis Haidiner Denis (Hunedoara) – Florin Ungureanu (Bucureşti), Sebastian  Stoianov (Constanţa).

Jocul şi-a păstrat nota fadă, dar week-end-ul a fost prolific pentru echipa Craiovei. S-au contabilizat destule veşti bune ca să mai insistăm pe exprimarea incoerentă a trupei lui Balint. Primul câştig a fost cel al atitudinii. „Mercenarii” de până acum n-au ezitat să bage capul în bocancul adversarilor, iar Ganea şi Vătăjelu aveau la final e faţă semnele luptei, cei doi puşti ieşind însângeraţi de pe gazon. Apoi, victoria, una devenită tradiţională, cu 1-0, a fost una foarte importantă în lupta pentru promovare. Au mai rămas patru meciuri, iar distanţa faţă de locul 3 a crescut cu un punct. Seara a sosit şi vestea care conferă liniştea necesară pentru disputele următoare şi pe care Cuvântul Libertăţii o anunţa de acum câteva zile: s-a dat OK pentru licenţa Craiovei. „Universitatea Craiova are dreptul de a evolua în prima ligă în sezonul competiţional 2014-2015. Universitatea Craiova îndeplineşte toate criteriile de licenţiere: sportiv, juridic, administrativ, financiar, de infrastructură”. De precizat, licenţa pentru a evolua în Liga I nu este acelaşi lucru cu dreptul de promovare, care încă nu a fost recunoscut şi care va face obiectul şedinţei Comisiei de Disciplină a FRF de la finalul acestei săptămâni. Pe de altă parte, Gloria Bistriţa nu a primit licenţa, la fel ca şi Rapid, din seria I, dar cele două pot face apel la TAS.

Patru victime în rândul oaspeţilor

Pe teren, Craiova a fost mai determinată şi puţin mai bună decât Slatina, câştigând a patra oară în acest sezon contra vecinei de la Olt. Cu o echipă oarecum improvizată, în care impozantul stoper Marincău a fost folosit vârf, ca pe vremuri Vasile Brătianu la Brăila, Oltul a pus mai multe probleme decât era cazul echipei lui Balint. Din partea căreia, în prima repriză, Ferfelea a oferit singurele momente notabile, cu şuturi de la distanţă. Unul din lovitură liberă a fost oprit de portarul Mogoşanu, celălalt de la 25 de metri a ameninţat vinclul. Dacă prima parte s-a încheiat cu o veste proastă – accidentarea lui Ionescu, a doua repriză a început optimist, cu reuşita lui Ganea. Centrarea lui Varga a fost tratată superficial de fundaşii gazdelor, iar pe respingere mijlocaşul Craiovei a strecurat mingea pe sub Mogoşanu. Gazdele puteau egala prin proaspătul Dobrescu: cap peste poartă din 6 metri şi voleu din unghi parat de Brac. Ocaziile cele mai mari au fost însă de majorare a avantajului Craiovei. Ferfelea nu a taxat gafa lui Mogoşanu, şutând paralel cu poarta neapărată, iar Ljubinkovic s-a „lăsat” pe minge cutremurând transversala. Pe lângă însângeraţii Ganea şi Vătăjelu, Ionescu şi Curelea au fost alte două victime ale încrâncenării de pe gazon, ieşind accidentaţi. Puştiul Ivan a avut la dispoziţie puţine minute pe final şi a demonstrat din nou că ar merita mai multă încredere. La final, alb-albaştrii din peluză şi din teren s-au apludat reciproc şi au cântat împreună „O iubire alb-albastră”. Mai sunt patru meciuri şi aceasta s-ar putea exprima din nou în Liga I.

Liga a II-a, seria a 2-a, play-off, etapa a 6-a

FC Olt – Universitatea Craiova 0-1

CSM Rm. Vâlcea – Gloria Bistriţa 1-0

Metalul Reşiţa – ASA Tg. Mureş 0-0

1. ASA Tg. Mureş       16        9          4          3          20-10   31

2. CS Universitatea     16        8          3          5          21-17   27

………………………………………………………………………………………….

3. CSM Rm. Vâlcea    16        6          5          5          16-14   23

4. Gloria Bistriţa          16        5          6          5          16-16   21

5. Metalul Reşiţa         16        6          3          7          15-18   21

6. FC Olt Slatina         16        2          3          11        7-20     8

Etapa viitoare: Gloria Bistriţa – Universitatea Craiova (sâmbătă, 24 mai, ora 11), Metalul Reşiţa – FC Olt (vineri, 23 mai, ora 17), ASA Tg. Mureş – CSM Rm. Vâlcea (sâmbătă, 24 mai, ora 18).

Balint, mulţumit de joc şi de atitudine

Antrenorul Gabi Balint a considerat că de data aceasta echipa a făcut un meci bun, subliniind şi dăruirea pe teren a jucătorilor. „Sunt trei puncte folositoare, o gură de oxigen. Am făcut un joc bun, ne-am creat ocazii. Sper să continuăm la fel. Mă aşteptam la un meci echilibrat, pentru că ştiam că FC Olt este o echipă care se închide foarte bine, împotriva căreia e greu să marchezi. Mă bucur că nu am mai făcut erori. Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor, atât timp cât au ieşit doi jucători cu capetele sparte, Ganea şi Vătăjelu. Vreau să câştigăm la Bistriţa, să-i ţinem la distanţă“ a spus antrenorul CS Universitatea.

Ganea: „Promovarea depinde doar de noi”

Reuşita lui Cristian Ganea s-a dovedit decisivă pentru victoria de la Slatina. Mijlocaşul căruia i s-a reproşat de către fani neimplicarea permanentă în joc şi lipsa de dăruire în multe momente a avut o atitudine îmbunătăţită în acest joc. La final, a declarat: Sunt bucuros pentru victoria echipei, trebuia să câştigăm neapărat. Aşa cum a spus şi domnul profesor, egalul era o înfrângere. Important este că am câştigat după atâtea meciuri fără victorie şi mergem la Bistriţa să ne impunem. Am început bine meciul, în prima repriză am avut ocazii, iar în a doua, după gol, ne-am retras puţin. Depindem doar de noi, nu ne uităm la alţii. Dacă mai batem în două meciuri suntem în Liga I

Ferfelea: „Punctele sunt mai importante acum decât jocul”

Meciul de la Slatina a fost printre puţinele terminate pe teren de Viorel Ferfelea, care de obicei este înlocuit, meningita de anul trecut încă resimţindu-se în planul potenţialului fizic. Play-maker-ul Craiovei a ratat 3 ocazii, iar la final a făcut o analiză a jocului şi a echipei, solicitând mai multă clemenţă pentru jocul deloc impresionant al echipei. „Era foarte important meciul acesta pentru noi, aveam nevoie de o victorie şi este bine că a venit. Mergem la Bistriţa, sperăm să câştigăm şi să intrăm pe ultima sută de metri spre promovare. Este greu să faci o echipă peste noapte. O echipă nu se formează în şase-opt luni, ci în trei, patru ani. Până la urmă important este să ne atingem obiectivele. Şi noi ne dorim să jucăm mai frumos, mai spectaculos, dar importante sunt punctele. Trebuie să câştigăm în etapa viitoare, la Bistriţa, şi ne vom linişti”, a spus Ferfelea.

Pleşan: „Sperăm să fim promovaţi după meciul cu ASA”

Aşa cum anunţase Gabi Balint, Mihăiţă Pleşan a acuzat anumite probleme medicale pentru jocul de la Slatina, dar căpitanul obişnuit a fost trecut pe foaia de joc, bifând câteva minute pe final, iar experienţa lui a fost utilă pentru conservarea rezultatelui. La final, Pleşan a declarat: „Sunt trei puncte importante, care ne ţin pe locul de promovare şi ne ducem la Bistriţa să câştigăm. Nu ne aşteptam să fie un meci uşor. Am avut un joc foarte greu în campionat cu ei, când am câştigat cu 1-0 datorită unui autogol şi ne aşteptam la o replică bună din partea lor şi acum. Slatina are o echipă bună şi sper la anul să promoveze şi ea. Sper ca după meciul cu Târgu Mureş, de acasă, să fim promovaţi. Mi-aş dori o victorie cu Târgu Mureş şi să sărbătorim promovarea”.

Dan Oprescu: „Meci modest pentru două echipe de play-off”

Antrenorul echipei gazdă, Dan Oprescu, a constatat că evoluţia celor două echipe nu a fost una deosebită şi a considerat că înfrângerea a fost cauzată în principal de lipsa de inspiraţie la finalizare a jucătorilor săi. „A fost un joc destul de modest pentru două echipe care sunt în play-off. Am mai primit goluri ca acesta, din faze care nu anunţau mare lucru, dar ăsta este fotbalul. Cred că echipa Craiovei va promova în Liga I. Rezultatele i-au ajutat în această etapă, dar trebuie să se ajute şi ei în continuare. Urmează meciuri foarte importante pentru Craiova, în timp ce noi suntem cu treaba noastră, ne-am îndeplinit obiectivul. Nu am ce să spun despre arbitraj după un asemenea meci. Avem jucători care pot evolua în Liga I şi l-aş remarca în special pe Bancu, dar nu după modul în care a jucat astăzi. Dobrescu a intrat bine în joc, dar a ratat două ocazii mari de gol. Când ai asemenea oportunităţi trebuie să le fructifici, pentru că s-ar putea ca echipa adversă să te taxeze”, a declarat Dan Oprescu.

1 COMENTARIU

  1. speram ca “nota fada” din jocul echipei CSU sa dispara la jocul cu Valcea .. sa avem motive de sarbatoare si sperante pentru viitor .. hai Craiova!

Comments are closed.