„EURO GO TO VOTE!” – votează informat la alegerile europarlamentare!

0
66

Consiliile de Tineret Qvorum, în parteneriat cu Institutul European pentru Democrație Participativă Qvorum, organizează proiectul „EURO GO TO VOTE!” pentru alegerile europarlamentare în perioada 15-21 mai. Aflat la cea de-a III-a ediție, proiectul se desfăşoară în pareu județe din țară: Dolj, Sibiu, Gorj și Dâmbovița.

Proiectul „EURO GO TO VOTE!” pentru alegerile europarlamentare îşi propune să încurajeze participarea la vot a cetăţenilor la alegerile pentru Parlamentul European din data de 25 mai 2014, precum și conștientizarea importanței votului fiecărei persoane. „Demersul se adresează în principal tinerilor care au împlinit 18 ani și care votează pentru prima dată la alegerile europarlamentare, dar și celorlalți cetățeni ai României cu drept de vot. Astfel, beneficiarilor proiectului li se vor prezenta informații despre Uniunea Europeană  și Parlamentul European, precum și despre metodele de participare publică la nivel european. În cele patru județe din țară vor fi organizate prezentări în licee și facultăți, dezbateri pe baza legilor europene cu impact direct asupra tinerilor, fotovoice-uri și distribuire de materiale informative”, a afirmat Rucsandra Filloreanu, manager de programe Qvorum.

Informări în rândul tinerilor doljeni

„EURO GO TO VOTE!” reprezintă un follow-up al proiectului „Informația înseamnă putere! Fii Puternic!”, desfăşurat de Institutul Qvorum din anul 2010 și se organizează cu regularitate în perioada premergătoare alegerilor locale, parlamentare și europarlamentare. «În cadrul proiectului „EURO GO TO VOTE!” are loc o serie de prezentări în licee şi facultăţi, în cadrul cărora tinerii vor fi informaţi cu privire la  dreptul şi importanţa votului, atribuțiile autorităților locale și centrale, ce reprezintă Parlamentul European și care este rolul unui eurodeputat, precum și despre metode de participare publică cetățenească la nivel local, național și european. De asemenea, vor avea loc dezbateri pe baza legislaţiei naţionale şi europene cu impact direct asupra tinerilor», a mai explicat Rucsandra Filloreanu.

În Craiova, prima întâlnire cu tinerii a avut loc vineri, 16 mai a.c., la Colegiul Național „Nicolae Titulescu”, urmând ca astăzi să se desfăşoare cea de-a doua, la Liceul Teoretic „Tudor Arghezi”.