Primarul de la Leu, cu dosar în lucru la IPJ Dolj, mai vrea un mandat

11
516

Un Raport al Camerei de Conturi Dolj a scos în evidenţă faptul că primarul comunei Leu, Antonie Drăghici, în calitatea de ordonator principal de credite, a produs o serie de grave abateri, începând de la distrugerea şi lichidarea unor mijloace fixe, cum ar fi Căminul Cultural, magazia din Târgul săptămânal, până la lucrări neefectuate, dar plătite, şi care însumează sute de milioane lei vechi. Pe numele primarului Antonie Drăghici sunt înregistrate mai multe dosare penale la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj.  

La data de 6 aprilie a.c., viceprimarul comunei Leu, Iulian Cristescu, a primit o înştiinţare de la Secţia nr. 4 de Poliţie Rurală Coşoveni, în care, printre altele, este anunţat că: „Dosarul penal nr. 9080/P/2011 privindu-l pe Drăghici Antonie, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 246 C.P., a fost conexat la data de 30.01.2012 la dosarul 8469/P/2011, privind aceeaşi persoană, dosar ce se află în lucru la Serviciul Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Dolj”. Din Raportul Camerei de Conturi Dolj cu privire la faptele săvârşite de primarul de la Leu, Antonie Drăghici, am mai scris în cotidianul nostru. Antonie Drăghici a avut o „aplecare” către SC REAL SERV CONSTRUCT Caracal. Pe lângă alte contracte păguboase pentru Primăria Leu, cu această societate s-a demolat şi Căminul Cultural din comună, pentru suma de 19.978,02 lei, inclusiv TVA. Din verificările efectuate s-a constat că nu există documente de recepţie şi valorificare a materialelor rezultate din demolare, în conformitate cu HG nr. 841/1995 actualizată. În aceleaşi condiţii s-a procedat şi cu materialele rezultate din demolarea magaziei din Târgul săptămânal, de aceeaşi societate, pentru suma de 29.960,68 lei, aşa cum rezultă din factura nr. 30/17.11.2008 şi situaţia de plată întocmită pentru luna noiembrie 2008. S-a mai constat că ordonatorul principal de credite nu a numit prin decizie o comisie de evaluare a activelor fixe supuse demolării şi a materialelor rezultate, care avea posibilitatea să propună organizarea licitaţiei pentru valorificarea bunurilor scoase din funcţiune nedemolate, în condiţiile în care costurile cu demolarea depăşeau valoarea materialelor care rezultau din demolare şi urmau să fie valorificate. Aşa cum spuneam şi cu alte ocazii, Raportul Camerei de Conturi Dolj este unul cuprinzător, iar cei de la Serviciul Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Dolj au ce analiza.

Nicolae Giugea a recunoscut că a greşit

Cel care a ţinut neapărat ca toate ilegalităţile comise de Antonie Drăghic să iasă la iveală a fost viceprimarul comunei Leu, Iulian Cristescu, un om care a avut curajul, după cum declară, să se bată cu un întreg sistem. Tot Iulian Cristescu este cel care a atras atenţia Prefecturii Dolj, Serviciul Juridic, că decizia de a declara ca fiind nelegală hotărârea de aprobare a bugetului de venituri şi cheltuieli al comunei Leu pe 2012 nu se încadrează în limitele legii. În mod surprinzător, Nicolae Giugea, cu câteva zile înainte de a fi înlocuit din funcţia de prefect, i-a trimis lui Iulian Cristescu o adresă, prin care recunoaşte că acesta a avut dreptate: „Prin petiţia înregistrată sub nr. 702/2012, adresată Instituţiei Prefectului judeţului Dolj, aţi făcut unele precizări referitoare la Hotărârea nr. 2/2012 adoptată de Consiliul Local Leu, respectiv la anexa nr. 6, prin urmare am procedat la examinarea acestei hotărâri dar şi la documentele premergătoare care au stat la baza adoptării ei, inclusiv amendamentele propuse de dumneavoastră, şi am constatat că Hotărârea nr. 2/2012 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al comunei Leu pentru anul 2012 a fost adoptată după ce au fost aprobate amendamentele propuse: la capitolul 68.02.06 (centru zi) a fost diminuată suma de 28 mii lei şi a fost majorată suma înscrisă la capitolul 68.02.05.02 (asistenţi personali) cu 18 mii lei; la capitolul 61.02.03.04 (poliţie comunitară) a fost diminuată suma de 18 mii lei şi a fost majorată suma înscrisă la capitolul 68.02.05.02 (asistenţi personali) cu 18 mii lei”. «Nu i-a dat nici o şansă acestui prefect folosit de puterea portocalie. Nu credeam vreodată că un om atât de mare, la propriu, să se aplece în faţa mea, un viceprimar de ţară. S-a dovedit că „fitosanitarul Giugea” aproape că l-a întrecut la nereguli pe Eugen Georgescu. Apreciem faptul că în al doisprezecelea ceas am reuşit să îl învingem pe Nicolae Giugea», a declarat Iulian Cristescu.

11 COMENTARII

 1. Acestea sunt putine scrise ceea ce nereguli sau facut in aceasta primarieLEU.Oare pe cine a avut de nu s-a implicat in aceste fraude gasite DNAul?Rog pe comisarul Curtii de conturi sa-si faca datoria pe care o impune legea si sa se ocupe personal de acesti praduitori care au secat furand din bugetul primariei,sa le dati ceea ce merita condamnare cu puscarie.A fost tatal hotilor si a furat trecand peste toate,a furat de nu mai stie nici el ce va iesi.Rusine bai nenorocitule ca si acum te ti numai de chefuri ,oamenii nevoiasi n-ai vazut sa-i ajuti?Tu bai Draghici ESTI PUTIN SPUS DUS CU CAPUL parca nu mai esti sanatos iei singur decizii nici nu visezi ce o sa ti se intimple.dute dracu unde a intarcat dracu iapa si nu mai cersi voturi si mintii lumea si arunca in gradina altuia ca tu ai distribuit banii cum ai vrut,cu acordul tau s-a furat tot ,tu ai condus sarlatanii tu cu acolitii tai ai acaparat primaria,mai lasa si pe altii care le mai pasa de oanmeni sa mai faca ceva.Dute mai repede unde tie locul si iao si pe ea cu tine .

 2. Ba mascariciule nu ti-a ajuns cate chefuri ai facut pe banii nostri,de bunastarea comunei nu te-a interesat esti numai cu hotii si sarlatanii care-ti dau tie dreptul,eu ti-as da cu dreptul in cur ca asta meriti,nu vezi ma ca ai ramas numai cu sleata ta de nesabuiti ce mai cauti sa ne mai minti ca bagi apa pe unde o mai bagi ca numai de promisiuni tu ai in cap numai imprejmuiri ca de acolo poti lua tu cat iti convine si wc.urile vrei sa le imprejmui sa-ti ramana tie materialul.Dute ma de sarlatan acolo unde tie locul si lasa-ne sa ne facem o comuna curata si cu conditii mult mai umane sa gasim si noi in primarie personalul format din oameni capabili a rezolva problemele atunci cand avem nevoie ca tot din banii nostri i-am platit sa putem sa avem si noi in comuna un camin in care sa se desfasoare activitati culturale o noua conducere o noua mentalitate si o servire a cetateanului corespunzatoare nevoilor.Ai facut ceea ce ai vrut tu numai primarie nu a fost,a fost bar,a vost gratar,au avut chef au venit timpul trece leafa merge ca primarul intelege ca nu da de la sine da de la propstime!RUSINICA ANTONICA .

 3. Justitia sa-si faca datoria sa nu lase sarlatanul sa scape nepedepsit sau ia mituit si pe astia de la curtea de conturi?Un primar mai prost ca asta nu am mai intalnit,sa nu aiba el rusine de oamenii care l-au votat,de si-au pus mari sperante in el,asta a venit mai insetat decat altii a facut ce a vrut,dar cred ca-i suna ceasul sa plateasca cu virf si indesat,ca asta nu are nici frica de dumnezeu un sarlatan ordinar un rahat in ploaie acum chefuie si se lafaie pe banii de-i strange panseluta de la targ ca daca nu-i controleaza nimeni,in loc sa ne creeze conditii acolo la targ sa nu mai stam cu marfa pe jos el mananca baniicu cativa cheflii carei seamana intru tot,cine se aseamana se aduna.Bine ca au dat afara de la Voinicelul trantorele ca tocau niste bani si acolo in loc sa plateasca asistentii presonali ca si asa au destule greutatii.Nu-i e rusine hotomanului sa vina sa mai ceara sa fie reales.S-a folosit de consilierele de la PNL si de domnul profesor care-i da clasa prostului, putea sa invete ceva bun de la acest profesor pe care-l stimez, nu sa-i excluda din partid ,dupa ce curva de el a revenit de la PDL dupa ce a supt bani si sustinere de la prostii aia inapoi la PNL si a intervenit ca acestia sa fie exclusi procedand la fel ca si cu nevastasa.IMI ESTE RUSINE CA AM CREZUT CA UN ASEMENEA TAMPIT SE POATE INDREPTA SI SA FACA ALTCEVA DECAT STIA SA FACA ADICA SA FURE,M-AM FERIT DE ONEA SA NU CAD IN PUT SI L-AM ALES PE NEMERNICUL SI HOTUL DE DRAGHICI SI AM CAZUT IN LAC.

 4. Cum poate un primar ca Antonie Drăghici,care a produs o serie de grave abateri, începând de la distrugerea şi lichidarea unor mijloace fixe, cum ar fi Căminul Cultural, magazia din Târgul săptămânal, până la lucrări neefectuate, dar plătite, şi care însumează sute de milioane lei vechi,sa isi mai doreasca inca un mandat,daca a facut atat de rau comunei Leu???…ar trebui sa se gandeasca mai bine daca si satenii isi mai doresc un astfel de primar care a promis multe si nu a facut nimic concret pt binele comunei ci s-a gandit cum sa fure mai mult. Noi nu avem nevoie de astfel de persoane!!!
  Am ramas placut surprinsa sa stiu ca exista si oameni care au tinut neaparat ca toate ilegalităţile comise de Antonie Drăghic să iasă la iveală…Iulian Cristescu, un om caruia ii plasa de oamenii din comuna in care locuieste…un om care a avut curajul să se bată cu un întreg sistem si care a reusit de unul singur sa demostreze ca este NEVINOVAT, iar acuzatiile care i se aduc sunt false. TOATE ARECIERILE MELE PT IULIAN CRISTESCU!!!!

 5. Felicitari domnule Viceprimar Iulian Cristescu! Sunt foarte incantat sa observ ca un viceprimar de tara l-a facut pe marele prefect Nicolae Giugea sa mearga in genunchi. Antonie Draghici este un mascarici care a furat tot ce s-a putut indiferent de urmari. Dar inca odata il feleicit pe domnul Cristescu si sunt mandru ca a avut curajul sa atraga atentia Prefecturii Dolj cu privire la neregulile facute de acest nenorocit pe nume ANTONIE DRAGHICI.Cum mai are domne aceasta jigodie sa mai candideze iar? cum mai are tupeul sa dea ochii cu oamenii din leu? Trebuie doborat DRAGHICI si odata cu el tot clanul lui de nemernici. Domnule Cristescu avem nevoie de un primar ca DVS.

 6. Jos Antonie Draghici tot cercul lui de nenorociti. Astia ne-au mancat toti banii noistri si din cauza lor nu avem nimic in comuna leu cu care sa ne mandrim si noi. Acest primar a adus comuna intr-o stare jalnica, si-a batut joc de noi toti, un infractor josnic… Ce se intampla cu dosarele lui? de ce nu intra la puscarie? Acest escroc a dat foc caminului ca sa poata sa il vanda apoi caramida cu caramida…Domnule Cristescu noi locuitorii comunei avem incredere in dvs si credem ca sunteti singurul capabil sa ne aduca pe drumul cel bun! Tot leul voteaza Cistescu !!! Sa v-a dea dumnezeu sanatate!!

 7. NESIMTIRE…CUM SA ITI MAI DORESTI INCA UN MANDAT CAND SE VEDE CLAR CA NU AI FACUT NIMIC PENTRU O COMUNA ASA FRUMOASA!!! CUM AI DEVENIT PRIMAR,CUM AU INCEPUT SA RASARA BMW-URILE,APARTAMENTELE PRIN LAPUS,SI VILELE!!! SE INTELEGE,CA NICIUNDE NU EXISTA SA FII PRIMAR SI SA NU FURI, DAR DA-O DRACU CA DE CAND ESTI TU PRIMAR NU S-A FACUT ABSOLUT NIMIC PENTRU ACEASTA COMUNA…ESTI PATETIC OMULE,CHIAR NU INTELEG CUM DE MAI AI TUPEUL SI NESIMTIREA SA MAI CERI INCA UN MANDAT!!!SI AR TREBUII SA SE APLICE LEGEA SI PENTRU TINE CA AI FURAT MILIARDE,NU INTELEG DE CE OARE ACEI MAGISTRATI INCA NU TE AU CONDAMNAT!!!!PROBABIL ACUM ITI DORESTI SA ITI CUMPERI APARTAMENT LA BUCURESTI…CA IN CRAIOVA AI CUMPARAT DESTULE!!!PACAT DE COMUNA,ESTE COMUNA IN CARE AM COPILARIT SI CHIAR AR MERITA SA SE INVESTEASCA IN EA!!!

 8. Cine mai sustine niste hoti sa mai stea ca niste trantori in primaria Leu inca 4 ani?Nu vedeti voi oare cate chefuri trag astia in frunte cu mascarici Antonie Draghici,panselarul miliardarul hotomanul de la targ ,catrastofarul de Nicusor ca numai de sticla de sub scara are grija ca procesele se pird garla pierde din primarie nu de la el acasa ,nu-l intereseaza ca mananca din ce dam noi la buget se distreaza cu pasarica primarului in loc sa-si vada de treburi,sa serveasca cetatenii pentru problemele lor.Mai lasati bai in buget niscavai maruntis ca nu ati facut nimic in comuna asta .Hotomanul de Antonica a uitat ca mergea la colectat acum se lafaie cu cei de teapa lui dar cred ca i sa cam strins latul ca nu mai are zimbetul si rinjetul luat de la Basescu,parca prevede ce se va intampla,puscaria te va manca,dute sanatos ca acolo tie locul lacomule si asa aveai tu treba cu imprejmuirile acum chiar ca vei fi imprejmuit.Ai mai vrea tu ciocolata,ca-i furat si de la apa ,tu si cu ala mustacios ati tot ros ce erea de ros,ai dat tu foc la camin si o sa ai doar chin, cand CRISTESCU a depistat parca ai vazut pel drac ,ai dat fuga la partid sa-ti schimbi fata de batic de la cea portocalie la cea galbena palie, cand te enervezi mai tare vinul iti vine din picioare ,fata ta de bascalie se face portocalie,si-ti vin suturile-n cur de la amicul cel mai bun,Mendea te prijoane-n brate,Tone iti arunca-n fata ,ca-i promiti si lui Zamfir sa mearga cu voi chefliu,dar Radut s-a saturat ,ca mereu te-a aparat,si cu capul tau chefliu,ai uitat ca pompierul, a stins focul mititelul,focul de la inimioara a lui Eba natantola,suriaora,surioara ce-ai pazit la primarie ?si tu tapule barbos acum ce lasi capu-n jos .?Am facuto ,am facuto ,azi nu ne mai scapa-n data de cat popa laolalta,ca i-am dat si noi odata utilajul ca sa-si bage apa.Este bine ca aflati cine a mancat bugetul pe friptane si acareturi ,noi mergem pintre namoale voi cu burta goala la friptane,oare LEUL NU E CURIOS DE UNDE ATATEA CHEFURI SI ASISTENTII PERSONALI NU MAI AU LEFURI,CA ANTONICA A AVUT EL GRIJA SA SUSTINA PE-A LUI MANDRA CEI SARACI SA N-AIBA CE MANCA SI EI SA AIBA CE FURA.RUSINE CA-ATI AVUT INCREDERE SA-I DATI UN VOY AL VOSTRU DE INCREDERE UNUI DEMENT CE SE TRAGE DIN ASA FAMILIE DE RETARDATI MINTALI.EU NU L-AM VOTAT DAR TOT AM REGRETAT CA PE RETARDAT NU L-ATI ALUNGAT SI SA-I FI RECOMANDAT UN CONTROL CA-IBOLNAV PSIHOPAT.

 9. Bai nenorocitule de Antonie ,nu-ti ajunge cat ai furat,nu ajunge cate abuzuri ai facut in functia asta pe care noi prostii te-am votat,termina ba aiuritule cu propaganda asta ieftina de doi bani ca numai cacatul din primarie nu l-ai vandut sa-l iei acasa.Oare atia de sunt platiti din banii nostrii de ce nu-si fac datoria?Cat l-ai dat ba spagarule astora de la Curtea de conturi de n-au luat nici o masura cu tine?N-o sa scapi usor de ceea ce ai furat,o sa ti se intoarca totul asupra ta ca numai rautate ai in sufletul tau cred ca mata cand te-a facut din ura te-a plamadit nenorocitule.Cate articole au aparut prin ziare trebuia sa fi de mult la racoare dar n-o sa scapi,o sa platesti pana la urma ca Dumnezeu exista ba ateule ,ca ai jurat si tu pe biblie ,cum nu ti-a ars mana si sufletul diavole intruchipat ce esti?Sfidezi lumea si o tii numai in chefuri cu lingaii tai,pana acum 4 ani cerseai si colectai acum te lafai cu banii nostri si banii de la targ pe care-i spargeti la Ticleanu pe barbut!Vierme de nimic ce esti trebuie sa te strivim ca pe omida.

 10. frumos din partea voastra comentatorilor ce ati facut voi nimic pentru comuna ,Draghici este singurul primar care va aduce o comuna frumoasa

 11. ANTONIE este un om care nu are ce sa ofere comunei LEU,isi urmareste doar interesele si nu a realizat nimic ptr aceasta comuna in acest mandat,ne dorim un primar care sa dezvolte comuna,si care sa fie atent la nevoile oamenilor,fara a pune pe primul plan interesele personale si fraudele!

Comments are closed.