Ştii cum să „Papi” Astra?

1
312
La debutul lui Cornel Papură, Universitatea Craiova are deplasare la Giurgiu, unde a câştigat clar în sezonul regular
Cornel Papură debutează astăzi în postura de principal al Universităţii Craiova, în deplasarea de la Giurgiu. Nu e una facilă, chiar dacă alb-albaştrii au câştigat cu 3-0 lângă Dunăre, în sezonul regular. Atunci, duelul antrenorilor i-a opus pe Devis Mangia şi Gigi Mulţescu, precursorii lui „Papi” pe banca tehnică a Ştiinţei. Trupa lui Enache i-a chinuit însă pe olteni în ultima perioadă, în cele două dueluri de pe „Ion Oblemenco”, disputate unul după altul. Cu 2-1 pentru Astra s-a încheiat sezonul regular, şi cu 1-0 pentru alb-albaştri s-a deschis play-off-ul. Gazdele sunt motivate şi de reclamaţia făcută de Universitatea la FRF, legată de dubiosul meci Astra – FCSB. Enache, înfrânt drastic de echipa secundă a lui Hagi, a preluat exemplul Viitorului şi a câştigat deplasarea la Sepsi fără mulţi titulari. Llulaku, Alibec, Begue, Radunovic şi Gheorghe au fost odihniţi pentru azi, dar şi în perspectiva returului cu CFR, din semifinalele Cupei, unde Astra are de conservat acel 3-1 din Gruia.
Papură: „Sper să fiu inspirat şi să mă ajute jucătorii”
Cornel Papură nu poate invoca nici problemele de lot (Koljic, Rocha, Tiago), şi nici moralul scăzut al elevilor săi, în cazul unui rezultat nefavorabil. Prezent în club din 2013, cunoscând lotul şi chiar având un cuvânt de spus la transferuri, „Papi” şi-a asumat răspunderea de a apăra obiectivul european în ultimele 5 runde. Spune că va încerca să imprime un stil ofensiv echipei, iar în meciul cu Astra se bizuie pe experienţa jucătorilor săi, care ştiu cum să-i abordeze pe adversari. „Acum trebuie să fac tot ce depinde de mine să câștig meciul cu Astra. Vom vedea ce jucători avem apți pentru meci. Sper să fiu inspirat și jucătorii să mă ajute să câștigăm meciul cu Astra. Din start am acceptat provocare de a fi antrenorul echipei, chiar dacă nu trece printr-un moment foarte plăcut. Am mai trăit acest sentiment, când eram într-o situație mai puțin plăcută în Liga 2. Sper să avem rezultate pozitive. Mie îmi place jocul ofensiv și sper să reușesc să impun câteva idei din modul meu de a vedea jocul. Sunt de șase ani în club și cunosc destul de bine echipa, îi cunosc pe jucători. Am văzut jucătorii, nu este greu de anticipat ce atmosferă este în lotul unei echipe care pierde. Este neîncredere în sine, dar ei își dau seama că pot face mult mai multe. Echipa are un lot care poate să fie mai sus de locul doi” a declarat Papură.
 Bancu: „Nu trebuie să le oferim spaţii”
 Căpitanul Nicuşor Bancu este cu siguranţă printre jucătorii care îl regretă pe Devis Mangia, el fiind propulsat la naţională în timpul mandatului de aproape doi ani al italianului. „Bancone” recunoaşte că starea de spirit nu este una bună, dar ştie că trebuie apărată cu orice preţ  agoniseala acestui sezon. „Venim după nişte rezultate nu foarte bune, suntem supăraţi, dezamăgiţi de ce s-a întâmplat în ultima perioadă, dar trebuie să mergem la Astra să câştigăm. Dacă noi ne facem jocul şi punem presiune pe ei avem prima şansă, pentru că au jucători buni, iar dacă îi laşi să joace îţi pot crea probleme. Trebuie să ne asigurăm că nu le vom lăsa spaţii, să nu le dăm şansa să îşi creeze ocazii. Sper să fie şocul care trebuie, să ne revenim, să câştigăm la Astra şi după aceea să ne gândim şi la Cupă. Nu e nimic imposibil în fotbal, se pot întâmpla multe, dar trebuie să o luăm pas cu pas, acum ne gândim doar la Astra, pentru că acesta este un meci foarte important, ne poate ajuta să ne revenim psihic, să ne gândim că avem şanse mari să ne atingem obiectivul, locul 3 sau locul 2. Atmosfera nu este OK după aceste rezultate, suntem cu toţii dezamăgiţi de ce s-a întâmplat, cred că puteam să facem mai mult, să nu fim în această situaţie, dar viaţa nu e uşoară, se pot întâmpla şi asemenea lucruri”, a spus Nicuşor Bancu.
Craiova, „against modern football”
Universitatea Craiova a votat împotriva vânzării drepturilor TV de către LPF, pe motivul că meciurile sunt programate la ore inaccesibile publicului, în special copiilor. A fost însă unica opţiune contra, drepturile TV fiind vândute pe următorii 5 ani în aceleaşi condiţii ca până acum. Clubul din Bănie a emis un comunicat în acest sens. „Da, Universitatea Craiova a votat împotriva vânzării drepturilor TV de către LPF în condițiile actuale de management al transmisiilor sportive din Liga I. Nu poți să te plângi de media mică de spectatori la meciurile din competiția internă, după care să programezi partide în zile de luni, iarna, la ora 21:30. Nu doar că nu ne pasă de prezent, dar riscăm să ne omorâm și viitorul. Cum vor învăța copiii drumul stadionului, dacă majoritatea meciurilor se joacă la ore la care acei copii deja dorm? Cum să-i convingi chiar pe adulți să vină la stadion, când la ora terminării partidelor nu mai au transport în comun și unii vor merge ore întregi până acasă, unde deja trebuie să se pregătească pentru serviciul pe care îl vor începe în câteva ore? Craiova este ultimul bastion din România al fotbalului jucat în condiții pe care ar trebui să le considerăm normale: cu peste 10.000 de oameni în tribune meci de meci. Dacă se va goli și Oblemenco, putem să plecăm acasă cu toții. Universitatea Craiova luptă din răsputeri pentru ca meciurile de Liga I să se joace doar sâmbăta și duminica și cel târziu la ora 18:00, cu excepția etapelor disputate vara, când cea mai târzie oră acceptată ar trebui să fie, din punctul nostru de vedere, 20:30. Le reamintim tuturor partenerilor noștri de la Ligă și televiziuni că fotbalul trebuie să aparțină suporterilor. Nu doar suporterilor Științei, ci tuturor suporterilor din țară, de la Craiova la Iași și de la Constanța la Cluj. Fotbalul adevărat se joacă și se vede pe stadion, nu pe un ecran rece și artificial. Și până la urmă cine s-ar uita la un meci fie și la televizor, dacă va vedea acolo imagini cu niște tribune triste și goale? Nu le răpiți oamenilor până și fotbalul, domnilor! Este una dintre puținele bucurii care le-au mai rămas. NouaNePasaDeFotbal. Vouă?”

1 COMENTARIU

  1. Sunt o persoana de virsta a 3_a ,as dori sa merg la meciuri dar ora fiind tirzie, neexistind transport,prefer sa stau acasa in fata TV.

Comments are closed.