Mai mulţi tineri de liceu au aderat la PNL Dolj

0
303

La sediul PNL Dolj a avut loc o conferință de presă la care au participat membri ai conduceri locale și centrale a partidului, în frunte cu Ludovic Orban, președintele PNL.

Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj a prezentat programul din județ, care a presupus  întâlniri cu locuitorii din Apele Vii și Castranova. ”Ne-am bucurat de o prezență numeroasă, iar principala problemă discutată a fost cea a românilor care pleacă în străinătate și care duce la apariția riscului depopulării României.”

Președintele PNL Dolj a spus că în ultimii 8 ani România a fost condusă dezastruos de PSD, iar ultimele remanieri arată cum își bate joc PSD de România.

”Și pe plan local se vede această atitudine de dispreț total: Manda a anunțat un real succes – migrarea a 13 primari din PNL, ALDE și UNPR la PSD. Nu putem să aplaudăm un om care fură primari, pentru că în spatele unor primari sunt oamenii din comună care au muncit în campanie. Prin urmare, am solicitat prefectului să constate încetarea mandatului, conform legii.”

Liderul liberalilor doljeni a mai spus că în ultima lună există 150 de cereri de adeziuni. 20 dintre aceștia, tineri liceeni și studenți care au făcut pasul către Partidul Național Liberal, au fost prezentați în conferința de presă. Aceștia și-au prezentat motivele pentru care au făcut acest pas.

Georgia Elena Viorica, 16 ani, elevă la Liceul Voltaire: ”Am ales acest partid pentru că este singurul care le oferă tinerilor un viitor.”

Zamfir Bodgan , 17 ani Voltaire ”Vreau să aduc o schimbare în rândul elevilor și îmi place lucrul în echipă.”

Prezentă la conferință, Violeta Alexandru, candidat la europarlamentare a prezentat discuțiile purtate cu oamenii din teritoriu, în special cele legate de fondurile europene.  ”Pentru  fiecare proiect pe care oamenii doresc să îl depună există piedici, în special privind birocrația și cofinanțarea. Am discutat despre subvenții și am aflat obstacolele pe care le întâmpină atunci când vor să deschidă un start-up. De aceea dorim să simplificăm modalitatea de acces la fondurile europene.”

Președintele PNL, Ludovic Orban s-a referit la câteva probleme. Prima a privit dublul standard al alimentelor în UE. ” PSD a împrăștiat prin intermediul factorilor poștali un ziar mincinos, unde, pe prima pagină se spune că PSD vrea să asigure românilor alimente de acceași calitate ca în Europa. Lucrurile stau altfel – în Parlamentul European s-a discutat o directivă care dorea să reglementeze această practică.  Am votat împotriva directivei, deoarece la negocierile tripartide dl Bădălău a trădat interesele consumatorilor români, și a lăsat portițe de scăpare pentru producătorii care practică dublul standard. Cu alte cuvinte, în țară PSD se laudă că apără consumatorul român, și în realitate îi ajută pe cei care practică dublul standard”.

Un alt subiect pe care Ludovic Orban l-a abordat a fost legat de situația din sistemul de sănătate. ”Majorarea cu 25% a salariilor din spitale în loc să fie suportată din bugetul de stat sau din bugetul CAS, este suportată din banii încasați de spital de la CAS pentru serviciile medicale. Ca urmare, în toate spitalele este pusă în pericol sănătatea oamenilor, deoarece spitalele vor rămâne fără bani pentru medicamente, materiale și aparatură medicală. ”Ludovic Orban a precizat că PNL a propus ca aceste creșteri să fie suportate de la bugetul de stat sau de la CAS, dar nu din fondurile pentru serviciile medicale”.

A treia temă a vizat ordonanța 114 care a dat peste cap sectorul de construcții. Prin acest act normativ, constructorii au fost obligați să crească salariile minime, și, în schimb, le-au acordat câteva facilități. Guvernul a uitat însă să notifice că aceste facilități ca ajutor de stat, iar constructorii sunt puși să plătească taxele și impozitele aferente creșterii salariale. ”În felul acesta constructorii sunt grav afectați – pentru că a crescut costul forței de muncă, în mod artificial. De aceea, o mulțime de constructori vor intra în faliment.” a spus Ludovic Orban.

După cum se știe au fost introduse voucherele de vacanță, pentru sectorul public. PNL are o propunere legislativă foarte simplă – companiile private să poată deduce aceste vouchere de vacanță, în așa fel încât și angajații din privat să beneficieze de aceleași facilități”.

Referitor la tentativa PSD de a remania Guvernul, Ludovic Orban a spus:  ”PSD s-a mai făcut odată de râs, pentru că a schimba pe Toader cu Nicolicea este ca și cum ai scăpa de dracu și ai da de tac-su. Dar țin să-i asigur pe români că asta nu se va întâmpla. O să ajungă Nicolicea când o face plopul pere și răchita micșunele.”

Întrebat despre migrația unor primari către PSD, Ludovic Orban a declarat: ”Acest fenomen trebuie să înceteze. Suntem conștienți că prefecții nu vor emite decizii de încetare a mandatelor, dar vom merge în instanță. Dorim să obținem o hotărâre judecătorească definitivă care să stopeze această practică.”

BIROUL PERMANENT AL PNL DOLJ