Oamenii legii, „pe baricade” de Paște

0
122


Peste 1.000 de polițiști, dar și jandarmi vor fi „pe baricade” în aceste zile de sărbătoare. Misiunea oamenilor legii este de a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică, astfel încât doljenii să se poată bucura în liniște de Învierea Domnului Isus Hristos.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj îi asigură pe doljeni cu privire la faptul că poliţiştii vor fi prezenţi în zona lăcaşelor de cult unde vor avea loc manifestări religioase, dar şi în alte zone unde vor fi organizate manifestări cultural-artistice, numai în noaptea de Înviere fiind la datorie 700 de poliţişti.

Poliţiştii vor patrula zilnic, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infractoare şi fluidizarea traficului rutier. Ca de fiecare dată, poliţiştii rutieri vor avea un rol foarte important şi vor acţiona pentru supravegherea traficului rutier pe principalele artere de circulaţie, pentru afluirea/defluirea doljenilor spre/dinspre lăcaşele de cult şi zonele de agrement din judeţul Dolj, precum şi pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor, fluidizarea şi controlul circulaţiei în municipii şi oraşe şi pe traseele de deplasare.

Structurile de poliţie cu profil economic împreună cu specialişti ai Direcţiei Sanitare, Autorităţii Sanitar-Veterinare şi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului acţionează îndeosebi în pieţe, târguri, locuri de sacrificare a animalelor pentru verificarea modului în care sunt respectate normele igienico-sanitare.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat – echipe mixte de ordine şi siguranţă publică, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, precum şi cu agenţi din cadrul Poliţiilor Locale.

Jandarmii, „de serviciu” la lăcașele de cult

În Craiova și județul Dolj, aproximativ 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică, având în vedere numărul mare de persoane așteptate să ajungă la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” şi Biserica „Madona Dudu”, la Mânăstirea din localitatea Maglavit, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţilor specifice organizate cu acest prilej, precum şi în zona altor lăcaşe de cult din Calafat, Băileşti, Segarcea, Filiaşi şi Bechet.

De asemenea, 200 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică la o gamă variată de activităţi ce se vor desfăşura în perioada acestor sărbători la mânăstirile Călui, Sf. Ana, Vânju Mare şi alte locuri de agrement din zona de responsabilitate. Misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială; depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte; monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică.