Judecătorul Gheorghe Daşu, ales preşedinte al BEJ Dolj

0
508

Magistratul Gheorghe Daşu, preşedintele Judecătoriei Segarcea, a fost ales, vineri, prin tragere la sorţi, ca preşedinte al Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Dolj. Locţiitorul său va fi un alt magistrat, Carmen Iliescu, de la Tribunalul Dolj.

Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a prezentat, ieri, conducerea BEJ, stabilită prin tragere la sorţi. “Domnul judecător Gheorghe Daşu este preşedintele Circumscripţiei judeţene Dolj şi judecătorul Carmen Iliescu este locţiitorul preşedintelui. Tragerea la sorţi s-a făcut pentru toate cele 111 circumscripţii de la nivelul judeţului Dolj şi, totodată, s-au stabilit şi sediile birourilor electorale de circumscripţie pe toate localităţile. Au mai apărut unele situaţii neprevăzute, probleme de sănătate şi avem patru cereri de retragere până în prezent”, a afirmat Nicolae Giugea. Acesta  a precizat că pentru completarea celor patru locuri vacante ieri după-amiază a fost organizată o nouă extragere. “În momentul de faţă Instituţia Prefectului Dolj merge înainte cu tot ceea ce înseamnă buletinele de vot, licitaţia pentru tipărirea lor şi tot ce ţine de partea tehnică este responsabilitatea Prefecturii, iar Biroul Electoral Judeţean deja şi-a intrat în atribuţii”, a mai spus prefectul de Dolj.

“Am experienţa alegerilor”

Potrivit lui Gheorghe Daşu, până astăzi se pot depune contestaţiile la tragerea la sorţi a preşedinţilor BEJ şi a locţiitorilor acestora, contestaţii care vor trebui soluţionate până la 20 aprilie a.c. “Avem calendarul după care se vor desfăşura alegerile, alegerea preşedinţilor de secţii de votare, de asemenea completarea cu ceilalţi membri ai birourilor electorale propuşi de partide şi de formaţiunile, alianţele politice şi, ulterior, se vor desfăşura toate celelalte activităţi prevăzute până în ziua alegerilor”, a declarat preşedintele BEJ Dolj, Gheorghe Daşu. Acesta a afirmat că are experienţa alegerilor, începând cu anii ’90 participând la locale, în judeţul Timiş. “Ce-i drept, la ultimele două alegeri locale nu am mai participat, dar am experienţă din acest punct de vedere. Din postura de preşedinte de circumscripţie judeţeană nu, ci doar ca preşedinte de secţie de votare şi aşa mai departe”, a declarat, ieri, Daşu.

 

Potrivit prefectului judeţului Dolj, astăzi are loc, la Palatul Prefecturii, o întâlnire cu reprezentanţii tuturor structurilor implicate în asigurarea ordinii şi pazei în perioada alegerilor. “Paza obiectivelor, a secţiilor de votare, a buletinelor de vot şi, de asemenea, a ordinii în jurul secţiilor de votare va fi asigurată de Jandarmerie, Brigada Mobilă, ISU, Poliţia judeţeană, de Frontieră şi Locală acolo unde există, însă în măsura în care operativitatea acestor instituţii să nu fie afectată”, a declarat Giugea.

 

Dacă la nivelul municipiului Craiova a fost stabilit numărul secţiilor de votare – 168,  numărul total al secţiilor de votare la nivel de judeţ nu a fost deocamdată definitivat. Conform declaraţiilor reprezentanţilor Prefecturii Dolj, pe judeţ încă se analizează situaţia, urmând ca în cursul acestei zile să fie finalizată inventarierea secţiilor de votare.