Cu ocazia inaugurării Kirchhoff – Premierul Ungureanu, invitat la Craiova

0
311
Mihai Răzvan Ungureanu

Prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu ar putea veni săptămâna viitoare la Craiova. Invitaţia a fost făcută de Ford, dar şi de Primăria Craiova. Kirchhoff Automotive, furnizor de componente, inaugurează în cadrul companiei Ford o nouă fabrică. Primarul Antonie Solomon a spus, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va încerca să reia cu premierul Ungureanu discuţia despre drumul expres Craiova-Piteşti. Primarul a mai spus că la inaugurarea fabricii Kirchhoff sunt aşteptaţi să participe membri ai familiei germane din patru generaţii.

În prima etapă, cel puţin 200 de persoane vor fi angajate în cadrul Kirchhoff Automotive, la Craiova. „Pe 25 aprilie vor fi prezenţi la Craiova domnul prim-ministru Ungureanu, poate şi ministrul Apărării, fiindcă la Craiova – la Ford, mai precis – se întâmplă ceva. Firma Kirchhoff inaugurează fabrica de şasiuri pentru Ford, unde vor lucra 200 de salariaţi. Investiţie de peste 15 milioane de euro şi, din spusele domnilor de la Kirchhoff, poate că e cea mai modernă fabrică din Europa”, a precizat Antonie Solomon. Fabrica Ford din Bănie începe să-şi tureze motoarele, în sensul că peste o lună se va lansa şi producţia de motoare. „Se vor fabrica 300.000 de motoare aici pentru mai multe tipuri de autoturisme. Dar, până la urmă, importantă este această lansare a fabricii, unde va fi prezentă a patra generaţie a familiei Kirchhoff, cu toţi cei în viaţă”, a mai spus edilul Craiovei. Premierul Ungureanu a primit, de fapt, două invitaţii – una de la firma germană Kirchhoff şi una de la Primăria Craiova.

Drumul expres – tema de discuţie

Solomon vrea să lămurească şi problema cu drumul expres, mai ales că despre această problemă a discutat atât cu preşedintele României, Traian Băsescu, cât şi cu ambasadorul SUA la Bucureşti. „Firma Kirchhoff a trimis o invitaţie la tot ce înseamnă conducere reprezentativă pentru ţară. Dar şi Primăria, după discuţia cu reprezentantul firmei, a făcut o invitaţie primului-ministru şi ministrului Apărării. Hai să vă spun de ce am făcut-o. Abia îl aştept pe domnul prim-ministru să îi spun, printre altele, să reia acea investiţie care, din păcate, a rămas la studiul de fezabilitate, drumul expres Craiova – Piteşti. Să îi reamintesc că prima condiţie de intrare a Fordului în România a fost acest drum. Asta a spus-o şi domnul preşedinte al ţării, am spus-o şi eu de atâtea ori şi ambasadorul SUA la Bucureşti. Deci, asta e una din dorinţele mele şi poate, cine ştie, dânsul are o altă gândire şi împreună cu ministrul Transporturilor de acum o să finanţeze această lucrare. Ar fi o chestie fantastică să fim legaţi la culoarul IV pan-european, la reţeaua de autostrăzi. Craiova nu ar mai fi izolată, va avea un acces uşor pentru investitorii care vor să se stabilească aici”, a explicat primarul Craiovei.

Solomon i-ar da lui  Berceanu gratis terenurile

În legătură cu acest drum expres, fostul ministru al Transporturilor, senatorul Radu Berceanu, a spus cu ceva timp în urmă, tot în cadrul unei conferinţe de presă, că nu se va face, deoarece este prioritară Autostrada Sudului, iar interesul primarului Solomon vizavi de drumul expres ar fi doar unul imobiliar. Replica edilului nu a întârziat astăzi, când a venit vorba de drumul expres, respectiv de Autostrada Sudului. „Pe mine – eu, ca subcontractor al Ford – mă interesează să mă duc la Piteşti. Şi de la Piteşti să vin înapoi la Craiova. Degeaba mă duc prin Alexandria la Bucureşti, nu mă interesează drumul acesta. Fordul vrea să ajungă mai repede la Piteşti pentru că unii construiesc şi pentru Ford şi pentru Renault, iar alţii care sunt în Piteşti vor să construiască şi pentru Ford, să livreze fel şi fel de materiale. Fordul produce 300.000 de maşini pe an, deci trebuie să se mişte. Dacă stăm vreo încă 10 ani, pleacă şi Fordul din Craiova şi nu am făcut nimic. Să îi spuneţi domnului… cum îl cheamă că eu mi-am luat terenuri la Videanu acolo, pe unde a făcut el drumul ăla. Deci am fost deştept. Aiurea. Nu pot să cred că un om poate să se exprime în faţa presei fără argumente despre un primar care poate că e cel mai cinstit decât toţi primarii din ţara asta. Aşa că… urât! Eu sunt în stare să le dau gratis statului român. Diferenţa e că ei se gândesc numai la bani, sunt obsedaţi de a avea cât mai mult şi mai mult. Eu vreau să ajung în ceruri, acolo, undeva, să nu fiu chiar pe fundul cazanului. Pe trepte măcar, poate se găseşte cineva să mă ia de acolo, că am şi eu păcatele mele, recunosc. Să spună unde le am, la Balş? Domnule, i le dau gratis numai să îmi arate unde! I le dau gratis şi poate să le vândă la drumari”, a conchis primarul Craiovei.