În tur Ştiinţa lui Piţurcă s-a impus categoric, în retur a pierdut lamentabil – Cu Piţi 3-0, cu Reghe 0-3

0
63

„U” Cluj – „U” Craiova 3-0

Au marcat: Cojocnean ’39, ’44, Morar ’90+2.

Stadion: „Gaz Metan” – Mediaş, spectatori: 2.000.

U Cluj: M. Popa – Buhuş, Pele, Abrudan, Bazzi – Ad. Cristea (’89 Murar), Boştină, Menassel, Cojocnean (’80 Delgado) – Machado, Niculescu (’73 V. Gheorghe). Antrenor: Ionuţ Badea.

„U” Craiova: Lung – Dănănae, Gugu, Zoro, D. Lopez – Stoica – Firţulescu (’46 Surugiu), Prepeliţă, Nicolae (’46 Buleică), Fl. Costea – Subotici (’71 M. Roman). Antrenor: Laurenţiu Reghencampf.

Arbitri: Ad. Comănescu (Rm. Vâlcea) – Gabriel Bârjac (Zalău), Petru Gaspar (Timişoara). Rezervă: Emil Voicu (Bacău).

Observatori: Stan Prodan (Alexandria), Daniel Gherasim (Bucureşti).

Cartonaşe galbene: Niculescu ’45, Cojocnean ’50 /  D. Lopez ’35.

 

La 0-0, Subotici şi Stoica au şutat în bară, iar Lung junior a apărat un penalti

Pe teren neutru, la Mediaş, şi-au măsurat forţele cele două Universităţi din Liga I, ambele ameninţate cu retrogradarea. A 60-a confruntare le găsea în totuşi în trenduri diferite. Clujenii se pot considera în ascensiune, pe când Ştiinţa este întrun regres care pare imparabil. Nou-promovată, cu un patron potent care întăreşte lotul în fiecare pauză competiţională, ridicată din zona minată de un antrenor la modă, Ionuţ Badea, cu perspectiva unei arene ultramoderne sub Feleac şi având alături o cea mai tare galerie din Ardeal, „U” Cluj se gândeşte deja la sezonul următor, în care vizează locurile europene. Moralul era completat şi de egalul obţinut pe final în inferioritate numerică în derby-ul din Gruia cu CFR. De partea cealaltă, Ştiinţa aflase în ziua meciului că patronu-i tocmai era să fie deposedat de maşina personală din cauza datoriilor, fără antrenor rămăsese demult, cam de când lui Piţi i se închidea în breton uşa cantonamentului, în clasament sunt destule puncte de recuperat pâna la linia de salvare, jucătorii sunt disperaţi să plece, lotul descompletându-se permanent, iar suporterii au renunţat să mai pună semnul de egalitate între actuala echipă şi cea de care s-au ataşat cândva. În plus, nici de licenţă pentru sezonul viitor nu este nimeni sigur. Premisele indicau clar un 1 solist, iar pronosticul s-a confirmat până la pauză, chiar dacă până atunci alb-albaştrii şi-au trecut în cont două bare şi scăpaseră de un penalti pentru gazde. În minutul 22 surplusul de elan al lui Gugu s-a soldat cu un fault asupra lui Machado, dar distanţa de 11 metri a fost prea mică pentru specialistul loviturilor libere Niculescu, intuit de juniorul Lung. Craiovenii au replicat cu două bare, cea din dreapta lovită de Subotici şi transversala nimerită de la 30 de metri de Dorel Stoica. Şi pentru ca unii ziarişti să-şi pună în valoare clişeul „Unii cu barele, alţii cu golurile”, Cojocnean a reuşit o dublă în finalul primei părţi, spulberând obiectivul lui Reghecampf, care era convins că va reveni cu zâmbetul pe buze de la Mediaş. În partea secundă, fostul antrenor al Snagovului (e o echipă de fotbal, pe bune!) i-a trimis pe Buleică, Roman şi Surugiu să întoarcă rezultatul, dar, evident un asemenea contigent de tineri se testează când conduci detaşat nu când ai nevoie să remontezi un asemenea handicap. Însă acum Craiova abia încropeşte un prim „unsprezece” decent, nu mai poate pretinde o o bancă de rezerve capabilă să schimbe soarta unui meci. A fost în schimb 3-0, pentru că nou-intratul Morar a pus în oglindă rezultatul din tur cu un şut din careu în prelungirile meciului. O nouă înfrângere pentru Craiova Minima, una care nici măcar nu mai provoacă suferinţă, ci doar tot mai multă indiferenţă. Din mesajul „Aceasta nu este Craiova noastră”, prezent şi ieri la Mediaş în sectorul unde trebuia să se afle fanii alb-albaştrii, ce nu e clar?