SCM Universitatea Craiova a câştigat Cupa României la volei masculin!

0
626

Voleibaliştii Craiovei au făcut un Final Four extraordinar, la Braşov, reuşind să câştige Cupa României. Deşi pornea cu şansa a patra, SCM Universitatea Craiova a trecut în semifinale de câştigătoarea sezonului regulat, Steaua Bucureşti, scor 3-2, iar în finală a dispus de campioana en-titre, Arcada Galaţi, scor 3-1, pe seturi: 17-25, 25-23, 25-18, 28-26, după două ore de joc. Conduşi cu 1-0 la seturi, craiovenii au revenit fantastic, iar în setul patru au salvat două mingi de 2-2 pentru a se impune înainte de decisiv.

După ce au cucerit titlul naţional în 2016, Dan Pascu şi Laurenţiu Lică  reuşesc să aducă în Bănie şi Cupa României. Au jucat pentru SCMU Craiova în Final Four-ul de la Braşov: Lică, Lupu, Călin, Vinicius, Viiber, Pereira, Kovacevic, Hukicevic, Pantic, Teleleu şi Diaconescu – libero.

“Clubul nu avea în vistierie acest trofeu, ne bucurăm cât putem de mult de această victorie. Nu se aştepta multă lume să ne impunem” a spus antrenorul Dan Pascu.

“Fantastic, am visat, dar nu am crezut, este ultimul meu an în activitate şi să-mi închei cariera cu un trofeu este extraordinar. Băieţii au fost excepţionali, le mulţumesc. N-aş fi putut fără familia mea, care mi-a zis să mai joc încă un an” a declarat căpitanul Craiovei, Laurenţiu Lică.

“Trebuie să respectăm Craiova, au fost mai buni ca noi. Deşi i-am bătut de două ori în sezonul regulat, acum, când era mai important, ne-au învins. Lică, la o vârstă înaintată, a făcut un meci fantastic, la fel şi Vinicius, trebuie să felicităm câştigătoarea” a declarat antrenorul Arcadei Galaţi, Sergiu Stancu.