Au aplicat sancţiuni contravenţionale, nu s-au jucat poliţiştii de la “Rutieră” Dolj: amenzi în cuantum de peste 70.000 de lei, în ultimele 48 de ore

0
167

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat pe principalele drumuri din județ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, fiind organizate și două acțiuni tip ”Blitz”, una în municipiul Craiova, a doua pe raza de competență a Poliției Orașului Bechet. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 309 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 70.000 de lei, 137 dintre acestea fiind aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute 38 de permise de conducere, retrase 18 certificate de înmatriculare și constatate 10 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Sancţiuni, sancţiuni, dar unele dintre ele sunt perfect îndreptăţite, mai ales pentru cei care încearcă să fie piloţi de Formula 1. Nu ar fi niciun fel de problemă, dacă nu ar circula pe drumurile publice, cu atât mai mult cu cât nu au şi monoposturile adecvate. Astfel, un bărbat, de 35 de ani, din comuna Dobrești, a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 55, în afara localității Dobrești, cu viteza de 170 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile. De asemenea, un tânăr, de 28 de ani, din comuna Goiești, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 6B, în localitatea Goiești, cu viteza de 103 km/h, efectuând manevra de depășire în mod neregulamentar. A primit aceleaşi pedepse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *