Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” vine în întâmpinarea dorințelor și nevoilor utilizatorilor ei. Acțiunea #RămânemÎmpreună, chiar și de la distanță! vine în contextul situației actuale. Reprezentanții bibliotecii anunță că atât copiilor, elevilor, cât și profesorilor le sunt pregătite sesiuni live transmise pe rețelele de socializare, programe de lectură, dar și lansări de carte. Mai mult decât atât, ei vor pune la dispoziția cadrelor didactice, aparatură, spațiu și echipamente pentru predarea de la „distanță”.
„Ora de poveste”, live este una dintre surprizele oferite celor mai mici dintre craioveni, celor care anul acesta vor susține bacalaureatul, reprezentanții Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” vor difuza în regim de urgență întreaga bibliografie pentru fiecare examen în parte și vor pune la dispoziția profesorilor, la cerere, spațiu, aparatură și echipamente pentru predarea „de la distanță”. Tot ei o să anunțe orele la care vor avea loc lansările de carte online și vor lucra pentru flexibilizarea catalogului online în așa fel încât zeci de mii de cărți și reviste deja digitizate, din diferite domenii științifice, să fie disponibile și celor care nu au card de bibliotecă, cu respectarea drepturilor de autor.
„În fiecare zi veți asculta o altă poveste. Astăzi, vă propunem povestea Forța fluturilor stă în unitate, ce face parte din carticica: 55 de povesti de bună purtare. Este vorba de unitate, cartea ca și povestea în sine are un mesaj important și anume să rămânem solidari, să rămânem uniți pentru că așa putem trece peste orice. Ne dorim o experiență interactivă, motiv pentru care vă invităm să ne împărtășiti sugestiile și preferințele voastre de lectură!”, a declarat Ancuța Călinescu, reprezentantă a bibliotecii din Craiova într-o sesiune live pe rețelele de socializare.
Pentru cei care au aflat mai târziu despre inițiativa Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, iată un fragment din prima povestioară din cadrul acțiunii „Ora de lectură”, live:
„Erau odată doi bărbați care aveau cele mai bune colecții de fluturi. Le făcea mare plăcere să îi prindă, le plăcea la fel de tare să prindă păsări. Așa își petreceau ei timpul. Într-o zi erau în pădure. Era întuneric, așa că s-au hotărât să-și facă acolo tabăra. În toiul nopții dormeau duși, fluturii din borcanele de sticlă erau agitați și au pus la cale un plan prin care încercau să se elibereze din capcana lor.”, 55 de povesti de bună purtare