Unul pentru toţi, toţi pentru toate punctele

0
300

Cu întreg lotul valid, pentru prima dată în acest sezon, Universitatea Craiova întâlneşte ACS Poli, iar victoria este obligatorie, conform declaraţiilor alb-albaştrilor

După două egaluri identice în sezonul regulat, 1-1, Universitatea Craiova şi ACS Poli se reîntâlnesc duminică, în încercarea de a se desprinde de locurile retrogradabile. Alb-albaştrii vin după înfrângerea de la Chiajna, în timp ce bănăţenii au avut un final de meci horror contra CFR-ului, fiind egalaţi cu două goluri marcate în prelungiri de un adversar aflat în inferioritate numerică. Poate pentru prima dată în acest sezon, întreg lotul Craiovei este valid, problemele medicale fiind rezolvate, suspendări neexistând după anularea cartonaşelor la finalul sezonului regulat, iar Vătăjelu şi Madson au fost iertaţi după conflictul care i-a scos din lot pentru meciul de la Chiajna.

Mogoşanu: „Timişoara se va apăra, noi trebuie să fim isteţi”

Daniel Mogoşanu consideră obligatorie victoria în meciul de duminică: „Play-out-ul, aşa cum anticipam de altfel, se anunţă foarte strâns. Toate echipele luptă pentru puncte, indiferent de forma în care o fac. Aţi văzut, Chiajna a mizat pe cinci fundaşi. Alţii poate vor merge pe şase, important este să desfacem aceste defensive aglomerate. Probabil şi jocul cu Timişoara se va desfăşura pe aceleaşi coordonate. Se anunţă o partidă grea, în care victoria este obligatorie pentru a nu avea emoţii. Trebuie să fim rapizi, să marcăm rapid, pentru a avea spaţii. Rezultatul este cel mai important lucru. Oricum, important este ca la jocul cu Timişoara noi să fim mai isteţi“. Antrenorul craiovean a explicat şi situaţia lui Vătăjelu şi Madson suspendaţi pentru indisciplină la meciul cu Chiajna: „Cei doi vor reintra în partida cu Timişoara. În meciul cu Chiajna, prin neutilizarea lor pe termen scurt am sacrificat rezultatul, dar pe termen lung această decizie va fi benefică. Este normal să existe frustrări pentru că nu suntem în play-off. Dar există reguli, nu le respecţi, suporţi consecinţele. Este valabil pentru toţi cei angrenaţi în activitatea clubului“.

Căpitanul Craiovei, Valentin Iliev, dezminte că ar exista fricţiuni în lot înre jucătorii omâni şi cei străini: „Din punctul meu de vedere vestiarul este ok. Nu am simţit tensiuni între români şi străini, suntem un grup unit. Este normal să fie presiune, nimeni nu este mulţumit că joacă în play-out. Asta este situaţia, trebuie să ne adaptăm. Nici noi, nici suporterii noştri nu suntem fericiţi că suntem în play-out. Dar trebuie să arătăm că avem caractere puternice. Personal, mă simt bine, mă antrenez normal, sper să nu mai am probleme medicale. Pregătim fiecare meci la victorie, aceasta este mentalitatea mea, a colegilor mei şi a antrenorilor“.

Florin Marin: „Este foarte important să nu pierdem”

Ca şi înaintea meciului de pe „Extensiv” din sezonul regulat, Florin Marin a subliniat importanţa evitării înfrângerii. ”Cu cât trec etapele din play-out, jocurile sunt mult mai grele. Este foarte important să nu pierdem dar, desigur, ne-am dori să câştigăm. Craiova este o echipă care se exprimă mai bine pe teren propriu, este o echipă care pune presiune pe adversar. A câştigat cu Voluntari cu 3-0 iar în meciul de la Chiajna a controlat jocul. Are jucători de calitate, care pot să facă diferenţa, dar Bălgrădean este o pierdere pentru Craiova. Vin după o înfrângere, aşadar vor fi mai montaţi la acest joc. Este pe locul 2 în play-out şi va fi un meci greu pentru ambele echipe”. Javier Hernandez, al cărui ultim gol în campionat este cel de la Craiova, a spus:  ”Suntem foarte supăraţi după meciul cu CFR Cluj dar va trebui să uităm ce a fost atunci şi să ne gândim doar la meciul cu Craiova. La ultimul joc la Craiova am scos un punct acolo, într-un joc destul de complicat. Dar mergem şi acum să încercăm să scoatem puncte” Fundaşul Claudiu Belu a declarat: „Mergem hotărâţi la Craiova să luăm cel puţin un punct. Trebuie să facem un joc exact, să eliminăm greşelile, să ne concentrăm pe toată durata partidei, să nu primim gol. Dacă vom reuşi să ne creăm ocazii de a înscrie, va fi bine. Craiova e o echipă dificilă iar când am jucat la ei a fost un vânt îngrozitor şi ne-a cam încurcat atunci”.

La meciul de pe „Extensiv”, copiii sub 14 ani au intrarea liberă, dar vor trebui să fie însoţiţi la stadion de o persoană adultă, care posedă bilet.

Universitatea Craiova – ACS Poli Timişoara

Duminică, ora 15, stadion: „Extensiv”

Universitatea Craiova: Straton – Dumitraş, Iliev, Acka, Vătăjelu – Ivan, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Nuno Rocha, Măzărache. Antrenor: Daniel Mogoşanu. Rezerve: L. Popescu – Achim, Kay, Popov, Herghelegiu, Madson, Băluţă.

ACS Poli Timişoara: Strauss – Belu,   Torres, Scutaru, D. Popescu – Llorente, Melinte – O. Popescu, Javi Hernandez, Zicu – Elek. Antrenor: Florin Marin. Rezerve: Smaranda – Pisas, Cânu, Bărbuţ, Doman, Jenkins, Pedro Henrique.