Criticat în dese rânduri pentru condiţiile improprii pe care le oferă pacienţilor, cel mai mare spital din Oltenia a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. În doar câteva săptămâni s-a lucrat intens la renovarea mai multor secţii ale unităţii sanitare, unele dintre ele neschimbate de mai bine de 40 de ani.
Începând de săptămâna trecută, pacienţii internaţi la Clinica Chirurgie Generală III a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova se pot bucura de condiţii mai bune de cazare medicală după ce au fost înlocuite în totalitate obiectele sanitare existente. Pentru prima oară după mai bine de 40 de ani, au fost schimbate gresia şi faianţa în toate toaletele de pe secţie. În plus, cu ajutorul persoanelor private de libertate, au fost montate vase de toaletă şi chiuvete noi şi au fost emailate căzile.
În două săptămâni se finalizează şi lucrările la Neurochirurgie
Aceleaşi lucrări sunt efectuate, în prezent, şi în secţia de Reumatologie, pacienţii care au nevoie de serviciile medicale de reumatologie, recuperare medicală fizică sau balneologie beneficiind de mobilier modern în toate toaletele de pe secţie. Totodată, uşile vechi şi uzate au fost înlocuite cu unele noi, din PVC. Gresia şi faianţa au fost schimbate în totalitate, de acelaşi tratament având parte şi racordurile de pe secţie, înlocuite direct din ţeava principală. Fondurile pentru renovarea Clinicii de Reumatologie provin din bugetul spitalului, dar şi din sponsorizări.
De altfel, pentru mare parte din lucrările efectuate în ultima perioadă, Spitalul Judeţean din Craiova a beneficiat de sponsorizări, una dintre cele mai importante fiind cea oferită de Fabrica de ceramică din Câmpina (judeţul Prahova), care a trimis pentru diverse secţii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova 80 de lavoare şi 80 de seturi de WC. De asemenea, în mai puţin de două săptămâni ar trebui să se finalizeze şi lucrările de înlocuire a uşilor din Clinica de Neurochirurgie, cheltuielile aferente fiind asigurate din donaţii, dar şi din fondurile obţinute de Asociaţia Medicilor Neurochirurgi prin direcţionarea procentului de 2 la sută din impozitul pe venit.
Începe licitaţia pentru dotarea cu echipamente medicale a Centrului de Cardiologie Intervenţională
Procesul de modernizare demarat de administraţia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova include însă şi investiţii în aparatură medicală. Săptămâna viitoare se lansează şi licitaţia de achiziţionare a echipamentelor medicale pentru dotarea Centrului de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară, precum angiograf, monitoare, paturi şi altele în valoare totală de două milioane de euro. Construcţia clădirii este aproape finalizată, proiectul fiind finanţat şi susţinut de Consiliul Judeţean Dolj. În urma discuţiilor purtate de conducerea unităţii medicale din Craiova la Bucureşti, Ministerul Sănătăţii a anunţat că se va implica în dotarea cu aparatură a Centrului de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară.
„Pacienţii cu afecţiuni cardiologice care vor păşi pragul acestui Centru vor beneficia de cele mai înalte standarde medicale de diagnostic, tratament şi cazare medicală. Fiind una dintre cele mai mari unităţi medicale din ţară şi având o vechime considerabilă, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova avea nevoie de o ofensivă a investiţiilor şi renovărilor, atât în plan medical (dotare cu echipamente şi aparatură de specialitate de ultimă generaţie), cât şi în ceea ce priveşte condiţiile hoteliere. În acest sens, ne cerem scuze pentru disconfortul creat de multiplele schimbări de care va beneficia spitalul în perioada imediat următoare şi mulţumim celor care ne trec pragul şi apreciază eforturile depuse”, a precizat dr. Bogdan Fănuţă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova.
Vinovatii de lasarea in degradare a spitalului (a anumitor sectii din acesta) ar trebui sa dea inapoi salariile pe care le-au incasat timp de 40 de ani – administratori si directori –
Comments are closed.