Craioviţa Nouă, cu lipici la Primăria Craiova

0
154

După reabilitarea bulevardelor Olteniei şi Tineretului, autorităţile locale se pregătesc să investească alţi bani în infrastructura edilitară a cartierului Craioviţa Nouă.  Cinci spaţii de joacă pentru copii, aflate acum într-o stare degradată, vor fi refăcute tot în această primăvară pe bani publici.

Municipalitatea a scos la licitaţie reamenajarea a cinci locuri de joacă din Craiova, toate regăsindu-se în cartierul Craioviţa Nouă. Conform caietului de sarcini, postat de Primăria Craiova pe site-ul de achiziţii publice, spaţiile de distracţii se află în zona Big, pe strada Elena Farago (lângă Şcoala nr. 34), pe bulevardul Olteniei – unul în zona blocului 170 şi altul la blocul T3, iar un alt loc de joacă în zona blocului 175C. “Spaţiile de joacă se află într-o strare avansată de degradare, lucru ce pune în pericol siguranţa şi securitatea copiilor”, se precizează în documentele de licitaţie ale municipalităţii.

Reamenajările, dataliate în acte

Fără a preciza ce sumă pun în joc pentru aceste reparaţii, autorităţile detaliază cu precizie ce intenţionează să facă în locurile destinate copiilor. Mai în toate spaţiile, sunt probleme cu balansoarele care au scaunele rupte şi trebuie să fie înlocuite. Toboganele şi caruselele vor fi vopsite, lanţurile leagănelor vor fi înlocuite. Acolo unde există gropi cu nisip, acestea vor fi reamenajate. Gardurile de protecţie a spaţiilor de joacă vor fi vopsite. Coşurile de gunoi vor fi schimbate cu altele noi, ca şi măsuţele şi scaunele cu care au fost montate pentru ca părinţii să poată să-şi aştepte copii.

Spaţiul de joacă din zona Big, sănătos tun

Curioşi să vedem cum stau lucrurile, am mers şi noi,  ieri de dimineaţă, în mini-părculeţul de distracţii din zona Big. Ne-am uitat lung după urmele vandalizărilor, descrise cu lux de amănunt de reprezentanţii Primăriei în documentaţia de licitaţie. Toboganele erau la locul lor, aveau scările şi pista de alunecare intacte. La fel şi leagănele care zburau încolo şi încoace. Caruselul funcţiona şi el. Fiind o dimineaţă mângâiată de un soare blând, locul de joacă era chiar plin de copilaşi. Însoţiţi de părinţi, micuţii alergau de la un obiect la altul, bucurându-se mai mult ca oricând de mişcare.

88 de parcuri de distracţie

Locul de joacă din părculeţul de la Big avea, cel mult, nevoie de un strat de vopsea în plus pentru a-i reda prospeţimea. Cu toate acestea, reamenajările locurilor de distracţie sunt lucrări în toată regula. În toamna anului trecut, autorităţile au lansat la licitaţie aceleaşi locuri de joacă, în bugetul Primăriei fiind prinsă o sumă de 75.000 de lei pentru aceste investiţii. În Craiova există, în acest moment, în total, 88 de locuri de joacă. Toate au fost amenajate în mandatul trecut al primarului Antonie Solomon, municipalitatea investind, la vremea respectivă, suma de 600.000 de lei.