Curtea de Apel Craiova a respins recursul lui Bercea Mondial

0
369

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, ieri, ca nefondat, recursul formulat de Sandu Anghel zis Bercea Mondial împotriva prelungirii arestării preventive, măsură dispusă săptămâna trecută de Tribunalul Olt. Bărbatul rămâne astfel, în continuare, în arest, în ciuda problemelor de sănătate invocate atât de el cât şi de avocaţi.

După ce a beneficiat de amânarea cu o zi a judecării recursului pe care îl formulase împotriva prelungirii arestării preventive pe motiv că n-ar mai avea apărători legali, ieri, Sandu Anghel zis Bercea Mondial, a apărut în faţa completului de judecată, la ora 13.00, aşa cum fusese programat. Şi avea doi apărători aleşi, în sală fiind prezentă şi o avocată din cadrul Baroului Dolj care l-ar fi reprezentat din oficiu pe Bercea dacă nu-şi făceau apariţia avocaţii lui, după cum a cerut, la înfăţişarea de joi, preşedintele completului de judecată, judecătorul Gheorghe Vintilă.

După ce unul din avocaţii lui Bercea a cerut instanţei să admită recursul formulat de clientul său pe motiv că n-ar mai exista temeiurile în baza cărora s-a dispus iniţial arestarea preventivă, solicitând dispunerea măsurii de interzicere a părăsirii localităţii sau ţării, a fost rândul lui Sandu Anghel să-şi susţină punctul de vedere. Acesta a cerut să fie eliberat pentru că nu are antecedente penale, are nouă copii şi, în plus, are probleme de sănătate grave. “N-am antecedente penale, am nouă copii, sunt si eu văzut în lumea asta… Vă rog să-mi daţi drumu’ că sunt om bolnav, am trei chisturi între plămâni şi inimă, am bronşită şi trebuie să mă duc să mă operez la Viena. Nu sunt interlop, m-a mediatizat presa aşa. Păi ce interlop sunt eu? Că am decât o amendă penală…”, a spus Bercea Mondial. Acesta a mai declarat în faţa completului de judecată că nu şi-a înjunghiat nepotul şi că a văzut la televizor declaţia victimei din care reieşea acelaşi lucru.

Procurorul de şedinţă însă a cerut respingerea recursului susţinând, pe bună dreptate, că declaraţia fiului minor al lui Sandu Anghel, care îşi asuma fapta cu pricina, nu înlătură probele existente la dosar împotriva sa, la care se adaugă altele din care rezultă că a încercat să influenţeze victima, astfel că există temeiuri legale pentru menţinerea deciziei instanţei de fond, în speţă Tribunalul Olt, pentru prelungirea arestării preventive.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au anunţat că rămâne în pronunţare decizia, iar pe marginea probelor aflate la dosar au decis respingerea recursului lui Sandu Anghel, astfel că acesta rămâne în arest. Duminică se împlineşte o lună de când bărbatul a fost reţinut pentru tentativăd e omor calificat, după ce şi-a înjunghiat un nepot într-un bar din oraşul Drăgăneşti – Olt.