SUA: 16 state dau în judecată administraţia Trump

0
64

O coaliţie de 16 state americane, în frunte cu California, au dat în judecată Administraţia Donald Trump în legătură cu decizia de a decreta stare de urgenţă la frontiera Statelor Unite cu Mexicul pentru a putea aloca fonduri speciale în scopul construirii controversatului zid. Xavier Becerra, procurorul general al statului California, a declarat că cele 16 state îl dau în judecată pe preşedintele Trump pentru a “bloca utilizarea abuzivă a puterii prezidenţiale”.

“Îl dăm în judecată pe preşedintele Trump pentru a-l împiedica să jefuiască în mod unilateral fondurile contribuabililor care au fost alocate în mod legal de Congres pentru cetăţenii statelor noastre. Pentru majoritatea dintre noi, funcţia prezidenţială nu este un loc pentru teatru”, a adăugat Xavier Becerra.

Alături de California, alte state care s-au coalizat împotriva deciziei de decretare de stare de urgenţă sunt Colorado, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Maine, Maryland, Minnesota, Nevada, New Jersey, New Mexico, New York, Oregon, Virginia şi Michigan. (SURSA: Mediafax)