Alb-albaştrii sub lupă / În sfârşit, Nuno…

0
354

Pigliacelli – A avut o intervenţie excelentă, în doi timpi, la prima mare ocazie a sibienilor, reluarea cu capul a lui Lendric, prinsă pe linia porţii. A gafat apoi la ultima fază a primei reprize, cu pasa riscantă în centru, dar adversarii n-au profitat, Dumitriu şutând peste poartă. Italianul a avut noroc la ocaziile lui Blănaru, şut pe lângă poartă, apoi bara, la reluarea lui Tsoumou cu capul, dar mai ales când a scăpat „săpunul” la un corner pe final, când l-a incomodat probabil soarele. Aşadar, Hermannstadt a avut 6 şanse de gol în meciul de la Piteşti, două create de Pigliacelli.

Martic – A centrat la faza golului. A jucat destul de bine, n-au prea fost probleme pe partea sa, a avut dese învăluiri. Păcat că din atâtea cornere pe care le-a avut Craiova n-a reuşit să-şi creeze nicio ocazie.

Kelic – Excelentă intervenţia la Tsoumou în prima repriză. E adevărat, nici adversarul de culoare nu excelează la capitolul viteză de execuţie, dar l-a depăşit pe Kelic în duelurile aeriene în câteva rânduri, inclusiv la devierea pentru ocazia lui Blănaru.  Jocul Sibiului era destul de uşor de descifrat, doar pe mingea a doua, pe redublări şi pe la fazele fixe, aşa că au fost mai multe probleme decât era cazul.

Tiago Ferreira – L-a scos pe Donkor din primul 11 şi probabil îl va ţine în continuare pe bancă. Nu s-a coordonat cu Kelic la reluarea lui Lendric cu capul, portughezul a venit să strângă lângă croat la Tsoumou şi l-a lăsat liber pe Lendric, care a fost neverosimil de liber pentru a lovi mingea. La fel s-a întâmplat şi la reluarea lui Blănaru în bară, Kelic stând cu Tsoumou, iar Tiago l-a pierdut pe celălalt atacant, venit la prima bară.

Bancu – Au fost probleme pe partea sa în apărare, în special în debutul părţii secunde, când Jazvic a fost activ acolo, speculând urcările lui Bancu. Pe final, olteanul a răspuns cu câteva combinaţii cu Rocha în jumătatea adversă, încheiate cu pase care trebuiau speculate.

Bărbuţ – Faţă de Mihăilă, şi-a asumat responsabilităţi la construcţie, a încercat prin tehnica sa în regim de viteză să spargă blocajul advers. Echipa trebuia să profite mai mult de pătrunderile sale. Faultul asupra sa din prima repriză trebuia pedepsit cu eliminare, Stoica a intrat ca pe vremuri la „judeţ”, criminal.

Mateiu – A avut o reluare cu capul în prima repriză, la centrarea lui Cristea, a mai tras un şut de la distanţă în debutul părţii secunde. A făcut un meci bun, deşi nu era uşor să găseşti soluţii pe construcţia incipientă, în densitatea creată de sibieni. A luat galbenul când a încercat să oprească un contraatac, dar doar l-a întârziat, fiindcă faultul nu a fost decisiv la Dandea. Va lipsi mult echipei în meciul cu FCSB.

Cicâldău – A fost cel mai bun jucător al Craiovei în meciul de la Piteşti. Chiar dacă nu a apărut la finalizare, aportul său a fost important pe un teren destul de greu, neudat. A legat jocul la mijlocul terenului, pe ambele faze a fost prezent, prin plasament, posesie, clarviziune. A pasat şi între linii bine, a avut şi servicii decisive, nespeculate.

Mihăilă – Ca de obicei la meciurile din deplasare, nu a convins. Deşi a avut atitudine bună, n-a avut realizări. I-a fost teamă să pătrundă prin desişul sibian, nici la învăluiri nu a scos nimic, îi este frică să şi pună piciorul în contră în unele faze, dacă nu are spaţii e pus în dificultate, joacă simplu. În plus, în repriza secundă pe partea sa şi a lui Bancu au forţat adversarii, cu Jazvic introdus extremă, iar Petrescu a fost coborât în locul lui Măţel. Din fericire, şi Mangia a răspuns bine la această mutare, Nuno Rocha exploatând urcările neacoperite ale sibienilor în acea bandă.

Cristea – A avut prima ocazie, o lovitură de cap la centrarea lui Cicâldău, apoi el a venit cu două pase excelente, la reluările lui Koljic şi Mateiu. În repriza secundă nu i-a intrat şutul cu stângul. A făcut un meci bun, a venit permanent între linii să preia, n-a avut destule mingi însă cu faţa la poartă, deşi a încercat să se întoarcă mereu pe poziţii de finalizare, inclusiv când a scos mingea din aglomeraţia creată de adversari. Ca o comparaţie, venirea sa în Bănie, seamănă cu cea a lui Vlădoiu în 2002 sau cu cea a lui Batistuta la Roma, cam în aceeaşi perioadă. Ar fi bine ca deznodământul aventurii să semene cu cel al lui „Bati-gol”, întrucât „Charlie” n-a avut decât un debut fulminant la Craiova, părăsind destul de repede echipa.

Koljic – A deviat mingea la golul lui Rocha, a mai avut două faze identice, fără rezultat. În prima repriză a reluat pe lângă poartă, dintre doi adversari, servit de Cristea la prima bară. A pierdut însă destule mingi din postura de pivot, inclusiv una importantă pe final, când craiovenii erau în superioritate numerică şi trebuiau măcar să ţină mingea departe de poartă, bosniacul cedând-o uşor, la o pasă cu călcâiul.

Nuno Rocha – A marcat în stilul său, din careul mic. A ajuns la 24 de goluri pentru Universitatea, majoritatea în aceeaşi manieră precum la Piteşti. De această dată a intrat excelent în joc, nu numai pentru că a marcat, dar raidurile sale au fost cu realizări, respectiv şuturi, pase utile, posesie în terenul advers, presing eficient. Poate că l-a montat şi venirea prietenului Acka, dar dacă va continua astfel echipa ar avea back-up solid la Mihăilă.

Meza Colli – Parcă n-a mai fost aşa de inutil, chiar dacă nu i-a ieşit deloc ultima pasă. A driblat bine, a controlat mingea, dar n-a găsit assist-ul şi nici şutul precis. A avut golul desprinderii în stângul său, din poziţia din care marcase Rocha, dar a reluat din prima în Căbuz centrarea lui Bancu.

Fedele – A jucat puţin pe final, nu a avut timp să lase o impresie în perspectiva derby-ului cu FCSB, unde va fi titular. În tur a marcat contra roş-albaştrilor, atunci a lipsit Cicâldău.