Craiova: Minor de 15 ani prins încercând să mituiască doi polițiști cu 200 de euro

0
347
Polițiștii craioveni au refuzat 200 de euro, mita oferită de un conducător auto în vârstă de 15 ani ca să scape de dosarul penal pentru conducere fără permis. Ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au prins în flagrant pe minor, într-un birou de la Secția 2 Craiova. 
Potrivit IPJ Dolj, duminică, 18 februarie a.c., în jurul orei 1730, un echipaj de siguranță publică din cadrul Secției 2 Poliție Craiova, format din agent principal Ivan Mircea și agent principal Grigoruță Dănuț, l-a depistat pe str. Dr. Ion Augustin din mun. Craiova, pe D. E., de 15 ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, proprietatea lui C. Marian, din mun. Craiova, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Cel în cauză a fost condus de polițiști la sediul Secției 2 Poliție Craiova, iar în timpul cercetărilor, conducătorul autoturismului a încercat să scape de rigorile legii și a oferit celor doi polițiști suma de 200 de euro în încercarea de a-i convinge pe aceștia să nu îi întocmească acte procedurale conform legii. Polițiștii au refuzat suma de bani oferită de tânărul de 15 ani, fiind sesizați ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj din cadrul DGA. Ofițerii anticorupție, împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au ajuns la sediul Secției 2 Poliție Craiova, unde l-au prins în flagrant pe minor în timp ce le oferea polițiștilor suma de 200 de euro. A fost întocmit dosar penal și sub aspectul săvârșirii infracțiuni infracțiunilor de dare de mită și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Cei doi agenți de poliție sunt absolvenți ai școlilor de agenți de poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, promoția 2009, respectiv ”Vasile Lascăr” Câmpina, promoția 2012 și au fost felicitați de conducerea Inspectoratului.