Ordonanţa privind doctoratul, aprobată în maximum două săptămâni

0
86

Ordonanţa de urgenţă care va reglementa doctoratul este analizată din punctul de vedere al legalităţii şi oportunităţii, urmând să fie aprobată în maximum două săptămâni, a precizat ieri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, adăugând că Executivul va veni cu clarificări.

“Sunt chestiuni de clarificat care vizează caracterul constituţional şi caracterul de urgenţă al demersului, toate elementele tehnice care vizează dintr-o perspectivă legală modificările pe care le propune ordonanţa. Nu este o chestiune de principiu care trebuie neapărat discutată, ci mai degrabă una de oportunitate şi legalitate. Subiectul rămâne în atenţie şi Guvernul va veni în cel mai scurt timp cu clarificări sub formula unor modificări”, a spus Suciu.

La şedinţa precedentă a Guvernului, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a prezentat propunerile de modificarea a legislaţiei privind şcolile doctorale, care au fost în dezbatere publică, şi care, potrivit ministrului, urmau să fie aprobate de Executiv în această săptămână. (Mediafax)