Guvernul schimbă 19 prefecţi în urma evaluării activităţii acestora

0
206

Guvernul a decis încetarea mandatului şi numirea în funcţie pentru 19 posturi de prefect şi două de subprefecţi. Astfel, potrivit documentelor privind hotărârile de guvern, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a fost înlocuit cu Cornel Mutg care a exercitat funcţia de subprefect al aceluiaşi judeţ. Prefectul de Argeş, Mihail Adrian Oprescu, a fost înlocuit din funcţie cu Cristian Soare.

 Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţinteanu, a fost înlocuit cu Ovidiu-Victor Frenţ, fost subprefect al aceluiaşi judeţ. Prefectul de Botoşani, Costică Macaleţi, a fost înlocuit cu Dan Nechifor. La Brăila, Nicu Lucian Olteanu, a fost înlocuit cu Mădălina Cochino. La Dâmboviţa, Ioan Marinescu a fost înlocuit din funcţia de prefect cu Antonel Jîjîie, fost subprefect. Prefectul de Gorj, Alin Vasile Văcaru, a fost înlocuit cu Gheorghe Paraschivu. La Satu-Mare, Eugeniu Avram a fost schimbat din funcţia de prefect, iar în locul acestuia a fost numit Radu Bud. La Vaslui, Andrei Puică a fost schimbat din funcţia de prefect cu Olteanu Daniel. De asemenea, Grigoraş Marian a fost numit temporar în funcţia de prefect al judeţului Iaşi. Totodată, Guvernul a decis încetarea exercitării funcţiei şi a cel puţin trei subprefecţi.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, anunţa schimbări semnificative la nivelul prefecţilor, după ce Executivul a analizat capacitatea de reacţie a acestora şi dorinţa lor de se implica sau nu politic în campania electorală. Dan Suciu mai spunea că noii prefecţi vor fi numiţi fără concurs, deoarece timpul e scurt

“A fost o trecere în revistă a activităţii prefecţilor şi o analiză a comportamentului, atât în ceea ce priveşte capacitatea de a reacţiona, cât şi dorinţa de a nu se implica politic în campania electorală. Evaluarea s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecţi”, a spus Suciu, miercuri, la finalul şedinţei Executivului. El a adăugat că actualul Guvern nu va organiza concursuri pentru ocuparea posturilor care rămân vacante invocând timpul scurt avut la dispoziţie de Cabinetul Cioloş.