Klaus Iohannis : La Înalta Curte se lucrează mult şi bine

0
326
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, după vizita de la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde a avut o discuţie cu preşedintele Livia Stanciu, că a văzut mulţi oameni dedicaţi, care lucrează în condiţii dificile, arătând că ”la Înalta Curte se lucrează mult şi bine”. Preşedintele Iohannis a fost întâmpinat la sediul ÎCCJ de preşedintele Livia Stanciu, care i-a făcut un tur de prezentare a instituţiei. Şeful statului a vizitat birourile şi sălile de şedinţă din cadrul Înaltei Curţi iar la final, a avut o discuţie privată cu preşedintele ÎCCJ. Întâlnirea a durat aproximativ o oră.

La finalul întâlnirii, Klaus Iohannis a declarat că a fost prima sa vizită la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la invitaţia preşedintei Livia Stanciu, şi a precizat că discuţiile au vizat condiţiile de muncă din cadrul instituţiei. ”Am văzut cum se lucrează aici. Am văzut oameni foarte dedicaţi. Am văzut oameni care lucrează mult peste program, care lucrează în condiţii dificile şi fac o treabă excepţional de bună”, a spus Klaus Iohannis, despre activitatea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Potrivit lui Iohannis, în ceea ce priveşte condiţiile de muncă, ”trebuie încă găsite foarte multe soluţii”. ”Sunt convins că dacă se doreşte, se pot rezolva aceste probleme. Important este să vedem conţinutul şi aici stăm foarte bine. La Înalta Curte se lucrează mult şi bine”, a mai declarat preşedintele Klaus Iohannis.

La rândul său, preşedinta ÎCCJ, Livia Stanciu a declarat că vizita preşedintelui Klaus Iohannis la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a avut ca scop să se vadă în ce condiţii se lucrează la instanţa supremă. ”Preşedintele ne-a transmis că şi-a imaginat că se lucrează în condiţii anormale, pentru că a mai auzit acest lucru, dar şi-a dorit să vină la sediul Instanţei Supreme, la invitaţia pe care i-am adresat-o, pentru a putea vedea – şi mi se pare firesc- şi a verifica dacă într-adevăr condiţiile sunt cele despre care i se făcuse vorbire. Mi-a transmis că nu şi-a putut imagina că în astfel de condiţii îşi pot desfăşura activitatea judecătorii”, a declarat Livia Stanciu, la finalul vizitei şefului statului. Ea a precizat că ”preşedintele Iohannis a spus că va face toate demersurile necesare pentru a se putea găsi o soluţie, chiar dacă ar fi temporară, dar o soluţie, care să permită, totuşi, desfăşurarea activităţii instanţei supreme, cât de cât în condiţii de normalitate”.