Facultatea de Drept din Craiova a deschis „Şcoala de iarnă”

0
43

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova organizează, în perioada 16-20 februarie, în localitatea Voineasa, seria de cursuri intitulată „Şcoala de iarnă”. Aflată la ediţia a II-a, aceasta continuă tradiţia organizării unor cursuri în afara amfiteatrului, deschisă, din anul 2012, prin „Şcoala de vară” de la Rânca.

După o sesiune de examene de trei săptămâni, în timpul scurtei vacanţe de iarnă, cei mai buni studenţi ai facultăţii beneficiază de o binemeritată ieşire într-un cadru mai puţin formal decât al sălilor de curs, în încercarea de a diferenţia instruirea şi de a asigura legarea teoriei de practică. Astfel, sub coordonarea unor profesori ai facultăţii, se dezbat cazuri practice şi se analizează soluţii jurisprudenţiale recente ale instanţelor judecătoreşti, într-o manieră care să deschidă o altă perspectivă asupra cunoştinţelor teoretice dobândite.

La „Şcoala de iarnă” participă, în principal, studenţii care vor reprezenta facultatea la Hexagonul facultăţilor de drept, la probele ştiinţifice de drept civil, drept penal şi drept constituţional, dar şi studenţii care au obţinut rezultate foarte bune la examene, din ciclul de studii de licenţă şi master. Reuniunea studenţilor şi a profesorilor în acest cadru constituie o bună ocazie pentru a construi o relaţie puternică, profundă şi durabilă, care să continue apoi şi în spaţiul academic clasic.

Astfel de proiecte se integrează în strategia educaţională a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale şi a Universităţii din Craiova care urmăreşte să accentueze pregătirea practică a studenţilor şi să o coreleze cu cerinţele pieţei muncii. De asemenea, aceste proiecte sunt complementare cu  programele de practică desfăşurate cu partenerii tradiţionali – instanţele judecătoreşti, cabinete de avocatură, cabinete notariale şi birouri de executori judecătoreşti.