Pedeapsă redusă pentru autorul jafului de la magazinul de bijuterii „Buigold”

0
94

Tânărul de 21 de ani din comuna doljeană Seaca de Câmp,  Adrian Petrișor Neață, care a jefuit magazinul de bijuterii „Buigold” din zona Unirea, din Craiova, folosind un pistol-brichetă, a obținut reducerea pedepsei la apel. La sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Craiova a admis apelul inculpatului reducându-i pedeapsa de la 5 ani de închisoare la 2 ani închisoare cu executare. Judecătorii Curții de Apel Craiova au admis, vineri, apelul declarat de Adrian Petrișor Neață, autorul jafului de la magazinul de bijuterii din zona Unirea, din Craiova, și i-au redus pedeapsa de la 5 la 2 ani de închisoare.

La sfârșitul săptămânii trecute, vineri, 14 februarie a.c., magistrații Curții de Apel Craiova au admis apelul declarat de Adrian petrișor Neață, de 21 de ani, din comuna Seaca de Câmp și i-au redus acestuia pedeapsa primită pentru tâlhărie. Instanța a ținut cont de prevederile Noului Cod de procedură penală, au desființat, în parte sentința pronunțată de Judecătoria Craiova pe 19 noiembrie 2013 și, rejudecând cauza, l-a condamnat pe tânăr la 2 ani de închisoare cu executare, față de 5 ani cât primise pe fond. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs, însă Curtea de Apel Craiova a menținut arestarea preventivă a tânărului.

Reamintim că, pe 23 septembrie 2013, puțin după ora 16.00, Adrian Petrișor Neață, cu fața acoperită și înarmat cu un pistol (ce s-a dovedit ulterior a fi un pistol-brichetă), a amenințat angajatele magazinului de bijuterii BUIGOLD și a sustras mai multe bijuterii din aur. Imediat după săvârșirea faptei, autorul a fugit, însă a fost imobilizat pe stradă, în apropierea locului faptei, de către agentul principal Marian Peptușel, din cadrul Secției 6 Poliție Craiova. Autorul a fost dus la sediul Secției 1 Poliție, fiind identificat în persoana lui Adrian Petrișor Neață, de 21 de ani, din comuna Seaca de Câmp, iar prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 8.000 lei, a fost recuperat în totalitate și restituit părții vătămate. A fost arestat, trimis în judecată pentru tâlhărie, iar pe 19 noiembrie 2013 Judecătoria Craiova l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.