Limba modernă, obligatorie din clasa a III-a

0
98

Potrivit proiectului de plan-cadru pentru învăţământul primar publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, limba modernă va fi obligatorie din clasa a III-a. Religia apare în trunchiul comun în planul-cadru încă de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a, pentru fiecare din acestea câte o oră pe săptămână. Planul propus de MEN şi aflat în dezbatere publică prevede cinci ore pe săptămână la Limba şi literatura română în clasa pregătitoare, câte şase ore în clasa I şi a II-a, cinci ore în clasa a III-a şi patru ore în clasa a IV-a.

În ceea ce priveşte Matematica, sunt propuse câte trei ore pe săptămână pentru clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a şi câte patru ore la clasa a III-a şi a IV-a. Pentru Ştiinţele naturii este prevăzută câte o oră pe săptămână începând de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a, Istoria – o oră pe săptămână începând din clasa a IV-a, Geografia din aceeaşi clasă, o oră pe săptămână. Proiectul de plan-cadru propune câte o oră pe săptămână de Arte vizuale pentru clasa pregătitoare şi clasele I – IV, Educaţia muzicală şi mişcare câte două ore pe săptămână până la clasa a II-a şi trei ore pe săptămână pentru clasele a III-a – a IV-a, iar Educaţie fizică – a câte două ore pe săptămână începând de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a.

Cadrele didactice, părinţii şi reprezentanţii societăţii civile pot să transmită observaţii şi propuneri referitoare la proiectul de plan-cadru pentru învăţământul primar, prin completarea unui formular de consultare, disponibil la adresa: https://www.surveymonkey.com/s/PC-primar până la data de 19 februarie.