A rămas cu 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor şi la apel

0
101

Curtea de Apel Craiova a respins, săptămâna trecută, apelul craioveanului Bogdan Cosmulescu, formulat împotriva sentinţei din 16 octombrie 2012 a Tribunalului Dolj prin care a fost condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor. În plus, instanţa a menţinut şi arestarea tânărului, care mai are drept la recurs.

Bogdan Cosmulescu

Craioveanul Bogdan Cosmulescu, de 25 de ani, a ajuns după gratii, la începutul lunii iunie 2012, sub acuzaţia de tentativă la omor. Din primele cercetări desfăşurate atunci de poliţiştii doljeni, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, s-a stabilit că Bogdan Cosmulescu a fost la o petrecere, în comuna Bucovăţ şi, după o noapte de băutură, dimineaţa i s-a pus “pata” pe un alt craiovean aflat acolo, Nicolae Gogâldean, de 28 de ani.

Oamenii legii spun că ar fi fost vorba despre un conflict spontan, în timpul căruia Cosmulescu a scos un cuţit şi i-a aplicat o lovitură lui Gogâldean, nimerindu-l în zona inghinală. Victima a fost transportată la spital, unde medicii au stabilit că i-a fost pusă viaţa în pericol, iar autorul a fost reţinut, apoi arestat preventiv. Pe 27 iunie a fost înregistrat dosarul în care Cosmulescu a fost trimis în judecată, iar pe 16 octombrie 2012 Tribunalul Dolj l-a condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare, menţinându-l în arest. Tânărul a făcut apel, însă Curtea de Apel Craiova i l-a respins săptămâna trecută. În plus, instanţa i-a menţinut şi măsura arestării preventive. Tânărul mai poate face recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La începutul lunii august 2010, Bogdan Cosmulescu a fost arestat preventiv după ce, în urma unui scandal în trafic, a împuşcat un alt craiovean, cu un pistol cu bile. Incidentul s-a petrecut la intersecţia străzilor “Horia” şi “Nanterre”, din Craiova, iar victima, Florin Stănia, care avea atunci 28 de ani, a scăpat cu leziuni uşoare. Bogdan Cosmulescu a fost trimis în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, la sfârşitul anului trecut fiind condamnat definitiv la 4 luni de închisoare cu suspendare, pe perioada unui termen de încercare de 2 ani şi 4 luni.