Victor Negrescu: PES a adoptat prima formă a Manifestului politic pentru alegerile pentru Parlamentul European

0
366

Ieri, Consiliul de Coordonare al Partidului Socialiștilor Europeni a validat prima formă a Manifestului politic pentru alegerile europarlamentare.

Textul lansează ideea unui nou contract social cu cetățenii europeni, bazat pe șapte direcții strategice: o Europă echitabilă, o Europă pentru cei mulți, o Europă a libertăților și democrației, o Europă a drepturilor egale, o Europă sustenabilă, o Europă progresistă pentru tineri și o Europă puternică la nivel global.

Manifestul prezintă principalele direcții ale social democraților europeni pentru următorii cinci ani, cu direcțiile și politicile publice aferente.

“Partidul Socialiștilor Europeni a adoptat prima formă a Manifestului politic pentru alegerile pentru Parlamentul European. Forma finală urmează să fie prezentată public la Congresul PES de la Madrid din perioada 22-23 februarie. Social democrații români au reușit să promoveze pe agenda europeană subiectul drepturilor egale la nivel european, importanța politicilor de dezvoltare și a politicii de coeziune, dar și aderarea României și Bulgariei la Schengen. Pentru cei care nu cunosc politica europeană, îi informez că social democrații suedezi tocmai au format un nou guvern.” a explicat Victor Negrescu, reprezentantul PES activists România la reuniunea care a avut loc astăzi la Bruxelles.