Preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă

0
180

Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, a fost reţinut, ieri, de DNA Bacău, fiind acuzat de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, în 2013, fostul deputat ar fi primit 100.000 de euro pentru a îşi folosi presupusa influenţă asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Ionel Arsene

       Persoana care i-ar fi dat suma este martor în dosar, motivul fiind intervenţia la conducerea ANI, “în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală”, potrivit DNA. “Banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”, explică procurorii.

        Ionel Arsene va fi prezentat vineri Tribunalului Bacă cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Liderul PSD Neamţ a fost unul dintre cei care au solicitat, de urgenţă, convocarea Comitetului Executiv al PSD, şedinţa în care s-a decis retragerea sprijinului politic în cazul lui Mihai Tudose. Ulterior, miercuri, după desemnarea Vioricăi Dăncilă de către preşedintele României, Arsene spunea că se simte mândru să facă parte “din partidul care dă României prima femeie prim-ministru”, felicitând-o pe aceasta.

         “Apreciez că preşedintele Iohannis a dat dovadă de responsabilitate şi a refuzat să dea curs propunerilor iresponsabile ale celor din opoziţie, acceptând propunerea PSD pentru funcţia de premier în persoana Vioricăi Dăncilă, o persoană extrem de deschisă dialogului şi care va asigura o colaborare foarte bună cu membrii coaliţiei, astfel încât deciziile Guvernului să se bucure de sprijinul coaliţiei formate din PSD şi ALDE. Îi doresc mult succes Vioricăi Dăncilă în noua sa calitate şi sper ca, prin munca depusă, toate angajamentele pe care ni le-am asumat în faţa românilor să fie duse la capat. Sunt mândru că fac parte din partidul care dă României prima femeie prim-ministru”, este mesajul scris de Ionel Arsene cu o zi înainte de a fi reţinut.