Portar italian pentru Ştiinţa

0
149

Universitatea Craiova îl aduce de la Chievo Verona pe Andrea Seculin, un goal-keeper de 27 de ani format la Fiorentina

Universitatea Craiova a reuşit transferul portarului italian Andrea Seculin, de la Chievo Verona, în vârstă de 27 de ani, conform presei din Italia. „Andrea Seculin se desparte de Chievo Verona. Portarul format de Fiorentina a acceptat oferta Universităţii Craiova, echipă din prima ligă din România antrenată de Devis Mangia”, anunţă tuttomercatoweb.com. Transferul este semnalat şi de site-ul celebrului jurnalist italian Gianluca Marzio, care notează: „O plecare de la Chievo, apărătorul extrem, Seculin, cu 7 apariţii în tricoul lui Chievo, se desparte de Verona şi ajunge la Craiova antrenată de Mangia. Echipa din România s-a confruntat recent cu AC Milan în preliminariile Europa League”. Pe Seculin l-a recomandat la Craiova Mario Capece, noul antrenor cu portarii al Universităţii, care a lucrat cu goalkeeper-ul pe vremea când acesta era convocat la naţionalele under 17 şi under 19 ale Italiei. „Toţi antrenorii m-au ajutat, dar pe primul loc îl situez pe Mario Capece, cu care am şi acum o relaţie fantastică”, declara Seculin într-un interviu pentru presa din Italia. Capece a format alţi portari din Serie A precum Marchetti şi Mirante, iar Seculin este considerat „un produs al său”.

Devis Mangia are în lotul deplasat în Italia nu mai puţin de patru portari: Calancea, Mitrovic, L. Popescu şi Dică. Seculin este al treilea transfer al Craiovei din iarna aceasta, după Mitriţă, cumpărat definitiv la Pescara pentru 700.000 de euro, şi Ovidiu Bic, de la Gaz Metan Mediaş, adus pentru 200.000 de euro.

A fost coleg cu Mutu la Fiorentina

În vârstă de 27 de ani, Seculin a fost crescut de Fiorentina, dar nu a reuşit să se impună şi şi-a petrecut marea parte a carierei împrumutat, la Juve Stabia, Avellino şi apoi s-a transferat la Chievo, pentru care are doar nouă meciuri în patru ani şi jumătate, fiind rezerva lui Sorrentino. În actuala stagiune, Seculin a apărat numai într-un singur meci, în Cupa Italiei, contra lui Ascoli. În 2009-2010, Seculin a fost al treilea portar din lotul Fiorentinei înscris pentru Champions League, după Frey şi Avramov. La formaţia Viola evolua atunci şi Adrian Mutu. Chiar dacă Frey s-a accidentat, Seculin n-a prins echipa la Fiorentina, care i-a adus apoi pe Boruc sau Neto, iar când a fost transferat Tătăruşanu, italianul a plecat de la Firenze.