Teodor Meleşcanu, întâlnire cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong

0
135

333Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit astăzi, 19 ianuarie 2017, pe ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong, în vizită de curtoazie.

În cadrul întrevederii a avut loc un schimb de opinii privind stadiul actual şi perspectivele de evoluţie a relaţiilor bilaterale în plan politic, economic şi al contactelor interumane. Ministrul afacerilor externe a subliniat atenţia pe care partea română o acordă constant consolidării Parteneriatului Amplu de Prietenie şi Cooperare cu Republica Populară Chineză, aspect evidenţiat în Programul de Guvernare al noului executiv de la Bucureşti. Ambele părţi au subliniat interesul de a concretiza în România proiecte de cooperare economică în domenii cheie pentru dezvoltarea naţională, cum sunt infrastructura şi energia, precum şi de a diversifica schimburile comerciale bilaterale.

Cei doi oficiali au reafirmat dorinţa de a continua strânsa colaborare în formatul China – Europa Centrală şi de Est, precum şi în cadrul ONU şi al altor organisme multilaterale.